středa 22. listopadu 2017

Týrání graduje, Martynčák Zdenu znásilnil. Prozradila, co bude dál






Ve čtvrtek večer to bylo v Ordinaci v růžové zahradě 2 pořádné drama. Týrání, které zažívá Zdena Suchá, totiž vyvrcholilo. Její partner, hokejista Andrej Martynčák, ji totiž znásilnil! A nezůstane jen u
toho.
Kdysi sebevědomá a úspěšná lékařka Zdena Suchá prožívá jedno z nejtěžších období v životě. Je totiž obětí domácího násilí. Dostat se z kruhu psychického i fyzického teroru ale není jednoduché.


První facku od svého partnera dostala Zdena minulý týden, že ale bude násilí tak rychle eskalovat, nečekala snad ani ona sama. Když se opilý Martinčák vrátil domů z oslavy vítězství svého týmu a uviděl tam Davida, totálně se vytočil.

Co se stalo potom, bylo jako ze zlého snu – na Zdeně si násilím vymohl sex! Zdena si sice uvědomila, že musí ze vztahu vycouvat, tak snadné to ale mít nebude. "Nejhorší na tom, co hrajeme, není ani tak fyzické násilí, ale to psychické. Minulý týden to začalo, ale dneškem to nekončí. Bude to i nadále gradovat. Ta facka a to, co se stane dnes večer, není ještě nic proti tomu, co Zdenu čeká," prozradila ve čtvrteční Snídani s Novou představitelka Zdeny Dana Morávková.



Pro Morávkovou jako pro herečku bylo domácí násilí premiérou. "Byla to pro mě hozená rukavice," řekla. Přiznala, že se na ni v těchto dnech obrací ženy, které jsou v podobné životní situaci, a prosí ji o radu. "Já to jenom hraju, ale ony to opravdu prožívají. Se štábem Ordinace si přejeme, aby to alespoň jedné ženě pomohlo, aby našla sílu s tím bojovat a odejít. Pak by celá ta dějová linka měla smysl," dodala.


Znásilnění v Ordinaci ji donutilo přemýšlet. "Já jsem si jako ženská myslela, že bych měla sílu se ubránit, kdyby mě chtěl někdo přepadnout nebo znásilnit. Ale neměla bych vůbec šanci. Pokud si muž něco takového usmyslí, tak si to vezme, i když se žena brání," myslí si herečka.

Pokud jste díl nestihli, můžete si ho zdarma pustit na NOVA Plus. Všechny jsou ke zhlédnutí na VOYO.