pondělí 1. ledna 2018

Tipy na novoroční vyprošťováky. Budou se hodit!





Oslavy konce starého roku a příchodu toho nového se kvapem blíží stejně jako bujaré oslavy, po nichž bude následovat novoroční kocovina. A jak se z nepříjemné kocoviny co nejrychleji dostat? No přece účinnými vyprošťováky, které vám pomohou znovu se postavit na nohy!

Včelí med

Podle vědců z britské Královské chemické společnosti je na ranní kocovinu nejlepší včelí med. Tito vědci tvrdí, že fruktóza obsažená v medu je tou zásadní složkou, která pomáhá tělu odbourat alkohol. Takže hned po rádu si klidně dejte toast s medem a k tomu bylinkový čaj s medem – tato snídaně by měla mít protikocovinové účinky.

Mléko, jogurty a zmrzlina

Zmírnit následky kocoviny můžete také konzumací zakysaných mléčných výrobků nebo studeného mléka, které dokážou zneutralizovat pálivou žáhu a zklidnit žaludek. Krušná rána opilcova prý pomůže zmírnit i smetanová zmrzlina.



Vydatná polévka

Proti kocovině pomůže i vydatná polévka. Osvědčený je masový vývar (nejlépe hovězí), ale také pořádně silná česnečka nebo zelňačka. Polévka je prostě grunt a v případě kocoviny to platí dvojnásob.

Vyprošťovák pro otrlé

Jestliže si myslíte, že je na tom váš žaludek ještě dobře, můžete hned po ránu vyzkoušet vyprošťovák, který si připravíte, když smícháte syrové vejce s octem, solí a ostrým kečupem. Mnozí tento vyprošťovák – navzdory jeho chuti – hodnotí jako zaručeně účinný.


Sex

Pokud se na Nový rok chcete vymanit ze spárů nepříjemné kocoviny, zkuste se pořádně pomilovat s partnerem. Během dlouhého milování se totiž z mozku uvolňuje endorfin, který působí jako analgetikum. Endorfin tedy dokáže zmírnit průvodní projevy kocoviny jako je třeba bolest hlavy.

Co dále zabírá proti kocovině?

- Když na silvestra nebude pít nalačno.
- Když budete alkoholické nápoje prokládat nejen jídlem, ale i nealkem.
- Když znáte svou míru a umíte říct „dost“.
- Když nebudete míchat a budete se držet pouze jednoho druhu alkoholu.
- Když se vyhnete bublinkám.
- Když před spaním vypijete sklenici vody.
- Když se z kocoviny pořádně vyspíte.
- Když si po ránu dáte studenou sprchu.
- Když se budete na Nový rok snažit průběžně vypít minimálně tři litry čisté neperlivé vody. Tím nejlepším lékem na kocovinu je totiž velké množství tekutin.


- Když si na Nový rok dáte zavináče nebo kyselé okurky. Tyto potraviny dokážou vyrovnat kyselost v žaludku.
- Když si na Nový rok zvýšíte dávku vitaminu C, a to v jakékoli formě.
- Když vyrazíte na novoroční procházku. V tomto případě vám prospěje nejen pohyb, ale i pobyt na čerstvém vzduchu.
Rada na závěr: Pokud máte na Nový rok pořádnou opici, rozhodně se vyhněte kávě a černému čaji. I když tyto nápoje tlumí únavu, výrazně podporují dehydrataci organismu.