úterý 12. února 2019

Týraná žena, která byla nucena pít chemikálie a byla oholena.. Přečtěte si proč!









Jacqueline Traideová (25) je umělkyní, která se zabývá problematikou testování produktů na zvířatech. Tímto problémem se zabývá, už od svého mládí. O testování produktech na zvířatech jsou lidé obeznámeni. Ovšem nejsou obeznámeni natolik, aby to zastavilo v celkovém testování na zvířatech.



Mladá umělkyně si stojí za tím, že aby si vás lidé všimli a měli jste nějaký vliv na širokou veřejnost musí si vás nějak všimnout. A jak si vás může veřejnost všimnout jinak, než nějakým radikálním způsobem? Co bylo tedy nečekaným krokem Jacqueline mladé umělkyně proti týrání zvířat? Co musela udělat, aby si toho lidé všimli a začali s tím něco dělat? 



Jacqueline ve jménu všech zvířat, na kterých jsou testované chemikálie za účelem zlepšit jejich složení se nechala zavřít do výkladní skříně celosvětově známého obchodu Lush. Pokud tento obchod neznáte, je to obchod, který vyrábí a prodává kosmetiku právě bez testování na zvířatech.








Někomu se její kroky mohli zdát až trochu brutální. Lékaři jí oholili značnou část vlasů a podávali jí různé tabletky a testovali její reakci na kůži. Jelikož to bylo pouze transparentní na protest, mohla mladá umělkyně říct, že chce skončit. Ale její odhodlání trvalo až do konce celého pokusu.



Její utrpení ovšem ale stálo za to. Její činy se totiž potkali s velmi pozitivními reakcemi. Díky ní se lidé dozvěděli, jak dneska zvířata trpí kvůli našemu potěšení. A jaké otřesné metody musejí pokusná zvířata podstoupit.