středa 19. srpna 2020

Ben Cristovao za mřížemi!

 




Sympatický Ben Cristovao skončil za mřížemi. Na první pohled by se mohlo zdát, že Ben má na krku pěkný skandál, ale naštěstí je opak pravdou.





Ben však upozornil na veliký problém.

Český zpěvák se dlouhodobě věnuje nejen zpěvu, sportu, ale i podporou zdravého životního stylu. Málo kdo ví, že je i veganem a kdo ho k tomuto životnímu stylu dovedl.

K rozhodnutí být veganem ho dovedla návštěva farmy jeho dlouholetého kamaráda, který chová slepice.

“Kamarád mi při návštěvě nabídl kuře, i přes to, že jsou oba s jeho manželkou vegani. Ale prý jediné, co mám udělat je to, že mám kuřeti zakroutit krkem,” přiznal Ben.

Myslel si, že to dokáže, ale skutečnost byla jiná. Když mu prý dali kuře do ruky, uviděl, jak má strach a cítil, jak mu bije srdce. “Nedokázal jsem ho zabít, a od té doby nejím maso”, přiznal zpěvák.

Poté se dozvěděl o projektu ochránců zvířat – kdy se člověk nechá zavřít na Malostranském náměstí v Praze do klece. Projekt má lidem ukázat, jak se zvířata cítí, že život v kleci není vůbec příjemný a donutí lidi se zamyslet.

“Dal jsem si pár hodin v simulaci jejich podmínek, a to s luxusem čerstvého vzduchu a denního světla nesouvisí, což nosnicím v klecích většinou nehrozí. Nikdo z vás, kdo by si zažil být jeden den v kleci, by toto zvířeti neudělal a přesto jim to svou nečinností děláme”, popsal Ben Cristovao na svém Facebooku.