úterý 3. května 2022

Fiala: Pekarová myslí na dobro občanů. Mimořádně schopná

 Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) je prokletí české politiky, řekl prezident Miloš Zeman v Partii, která byla dnes odvysílaná na CNN Prima NEWS. „Potrefená husa se ozvala,“ zareagovala Pekarová Adamová. „Možná by bylo dobré, kdyby pan prezident se překonal a setkal se s paní předsedkyní Poslanecké sněmovny. To je demokraticky smýšlející politička, mimořádně schopná, která myslí na občany, na dobro České republiky,“ zastal se Pekarové premiér Fiala.









V pořadu Partie Terezie Tománkové, jíž byl účasten prezident Miloš Zeman, měli tentokrát možnost ptát se i diváci. Řada jejich dotazů se týkala šéfky Sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09). Do té se prezident ostře pustil. 

„Ještě před rokem bývalý ministr Havlíček usiloval o to, aby v tendru byl i ruský Rosatom. Jemu i všem podobní, kteří nám teď cokoliv vzkazují a radí, doporučuji, aby raději šoupali nohama a mlčeli v koutě,“ zazněla na CNN Prima NEWS citace slov předsedkyně TOP 09 Markéty Pekarové Adamové.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
hlasovalo: 9024 lidí

„Když toto řekne politik, není demokrat, protože demokracie je především právo opozice. Paní Pekarová je podle mého názoru prokletí české politiky,“ řekl Zeman v Partii.

„Asi si toto pan Zeman vztáhl na sebe a potrefená husa se ozvala, protože i on byl ten, který ještě před rokem chtěl, a to už jsme věděli i o Vrběticích, že by tady měli Rusové dostavovat Dukovany,“ poznamenala Pekarová Adamová.

„Možná by bylo dobré, kdyby pan prezident se překonal a setkal se s paní předsedkyní Poslanecké sněmovny. To je demokraticky smýšlející politička, mimořádně schopná, která myslí na občany, na dobro České republiky,“ zastal se Pekarové Adamové také předseda vlády Petr Fiala (ODS) ve vysílání CNN Prima NEWS.

Více ZDE.