středa 29. listopadu 2017

KONEČNĚ TO VÍME! Režisér filmu Titanic po letech přiznal, proč Jack musel zemřít




Zbožňujete film Titanic? A taky vás štve, že Jack umřel v ledovém oceánu? Proč jsme se nedočkali šťastného happy-endu a co za touto smutnou zápletkou vlastně stojí? Konečně to víme!
Od natáčení filmu uplynulo dlouhých 20 let. Skalní fanoušci však stále řeší, proč chudák Jack, v podání tehdy ještě mladého Leonarda DiCapria, potopení lodi nepřežil, když už mnohokrát bylo ověřeno, že na plovoucích dveřích by se s Rose udrželi oba. Režiséra Jamese Camerona je všemožnými spekulacemi už unaven, a tak se na tuto otázku konečně rozhodl odpovědět. „Zemřel, protože to na 147. straně scénáře bylo tak napsané, proto! Vážně se o tom musíme bavit i dvacet let po natočení filmu?“ řekl trochu nabroušeně Cameron pro web ET News.



Zároveň však dodal, že je sice pěkné, že to lidi stále trápí, ale Jackova smrt byla zkrátka uměleckým záměrem a bez ní by možná film nedosáhl takové slávy. „Někdo zemřít musel. Kdyby přežil, nemělo by to celé žádný význam,“ ukončil téma režisér s tím, že je na čase, aby se fandové se smrtí Jacka konečně smířili.