pátek 15. prosince 2017

Roman nemá na dárky ani jídlo pro děti. Takhle můžete pomoci!




Příběh pana Romana, který se sám stará o tři děti, vyvolal mezi čtenáři obrovskou vlnu solidarity. Redakci TN.cz se ozvaly desítky lidí, které chtějí Romanovi pomoci - ať už finančně, nebo materiálně.
Romana před pěti měsíci opustila manželka, s níž strávil posledních 17 let. Na výchovu tří dětí zůstal sám, kvůli zdravotním potížím ale nemůže chodit do práce a veškeré rodičovské dávky jsou psány na jeho ženu.


Manželka ale podle Romana nemá o děti sebemenší zájem. "Už tři měsíce je neviděla, přitom jsme se domluvili na tom, že je bude navštěvovat. Z deseti tisíc, které na děti dostává, nám navíc dává jen sedm, a tak mám problém vůbec obstarat jídlo," popsal Roman.

Příspěvky podle úřadů nemohou být přepsány na otce, dokud se dvojice nerozvede. Řízení probíhá už několik týdnů, zatím ale soud nerozhodl. "Prý to může trvat i rok. Já ale musím živit rodinu, nemám na oblečení, jídlo, na Vánoce ani nemyslím," přiznal Roman, který má s manželkou 8letou dceru a 13letého a 15letého chlapce.


První článek o panu Romanovi vzbudil ale mezi čtenáři obrovský ohlas. Lidé nabízejí, že zoufalému otci pomohou - a to i přesto, že mnoho z nich je v podobně tíživé situaci. "Já jsem zůstal taky z dvěma dětmi sám, ale nechci si ani stěžovat ani prosit o pomoc, i když taky melu z měsíce na měsíc. Ale rád bych pomohl. Mam domá různé oblečení, a tak můžu Romanovi poslat co možná nejvíc," napsal čtenář, který si přál zůstat v anonymitě.


"Zaujal mne příběh o otci samoživiteli. Ráda bych mu pomohla alespoň malou finanční částkou," nabídla zase Ivona. "Moc ráda bych této rodince pomohla - oblečením i dárkem pro jeho děti k Vánocům. Moc bych si přála, aby i tyto děti měly šťastné a veselé," uvedla Iva.

Podobné zprávy úplně zahltily redakční email i facebook TN.cz. S nabídkou pomoci se ozvaly desítky lidí, což Romana samozřejmě potěšilo. Souhlasil se zveřejněním telefonního čísla, kde ho mohou případní zájemci kontaktovat.


Číslo na pana Romana: +420704528320