čtvrtek 18. ledna 2018

Ženy buďte ve střehu! Drogerie DM stahují z Čech a Slovenska tento výrobek!












Každá maminka chce pro své děti jen tu nejlepší stravu. Pokud začínají se svým maličkým s příkrmy, většinou se ženy obracejí na již hotové skleničky, které deklarují to nejlepší a nejkvalitnější složení. Ale ouha! Najednou se objeví zpráva, že zrovna výrobek, který zakoupila, je stahován z prodeje!



DM drogerie je oblíbeným obchodním řetězcem, v němž zákazníci naleznou širokou škálu výrobků. Mezi nimi je i velká sekce kojeneckých a dětských hotových pokrmů. Nejednou jsme vás již informovali o některých, které musely být staženy z trhu kvůli nevyhovující kvalitě. Nyní je tu další! Jaké konkrétní produkty musely pryč se dozvíte na další straně >>



Z regálů českých i slovenských DM drogerií se stahují dětské výživy Babylove BIO 190 gramů s příchutí jahody, maliny a jablka od ukončeného 4. měsíce. Toto opatření se týká výrobků s minimálním datem trvanlivosti do 5. července 2019.



Jozefína Kaššová z Úřadu veřejného zdravotnictví uvedla pro tvnoviny.sk následující informace: „Dovolujeme si poznamenat, že DM Drogerie dosud ani neinformovala o uvedené situaci příslušný kontrolní orgán, tedy Úřad veřejného zdravotnictví. Ten kontaktoval v dané věci přímo centrálu DM Drogerie na Slovensku a zjištěno bylo, že uvedenou informaci obdrželi z Německa včera a začali se stahováním dotyčného výrobku z trhu na Slovensku a Čech. “

A co je důvodem stažení výrobku z trhu?

Vlastní kontroly společnosti ukázaly, že se v příkrmu nacházejí zbytky čisticího prostředku s obsahem chloru. Ke stažení přistupuje firma z preventivních důvodů.
V současné době připravuje společnost další informace pro veřejnost i na svůj web. Ty následně zašle příslušnému úřadu.