neděle 18. února 2018

Jagr v nemocnici bojuje o život.




Den po ošklivém nájezdu do Jaromíra Jágra se Česká republika baví o tom, jestli Marek Sikora sejmul českou legendu v rámci pravidel, nebo jestli šlo o faul, který nebyl potrestán. Jedno je jasné. Jágr nedohrál a klub dnes oficiálně potvrdil, že po odchodu z ledové plochy zamířil rovnou do nemocnice. Bude tak Jágr moci nastoupit ve středu v Českých Budějovicích? Aby mohl hrát případnou baráž, tak musí. Věří klub, že Jágr do Budějovic odjede? I na to najdete odpověď v tomto článku.


Čas 2:51 zápasu mezi Kladnem a Havířovem by Jaromír Jágr nejraději vymazal z paměti. A možná, že si na něj vzhledem k tvrdému nárazu hlavou do mantinelu ani moc nevzpomíná. „Ta situace byla pro všechny, kteří ji viděli, nepříjemná. Jaromír po ní odstoupil ze zápasu a mohu potvrdit, že zamířil na vyšetření do nemocnice. Teď v klidu odpočívá,“ prozradil v rozhovoru pro Nova Sport Vít Heral, tiskový mluvčí klubu.


Jaromír Jágr musí odehrát v základní části WSM ligy a následném play off celkem 15 zápasů, aby se mohl zúčastnit případné baráže. V tuto chvíli má v kolonce startů číslo 5 a bilanci 0+4. Je tak nezbytně nutné, aby nevynechal už žádný zápas, pokud chce Rytířům pomoci v návratu do extraligy. „Věřím, že bude do zápasu v Českých Budějovicích v pořádku, a že nastoupí,“ dodal optimisticky Heral. Co přesně Jágrovi je, ale sdělit nechtěl. Klub zatím ani žádné oficiální stanovisko nehodlá vydávat.

Klub podá stížnost na svaz. „Budeme posílat celou situaci na svaz na přezkoumání a podávat stížnost na rozhodčí. To se však netýká jen zákroku na Jaromíra, ale trenérům se nelíbilo více verdiktů sudích,“ doplnil Heral.