neděle 22. dubna 2018

V tomto hotelu v Keni můžete snídat se žirafami!

Představte si, že se vzbudíte v Nairobi, v Keni. Scházíte dolů po schodech v hotelu, který se postaven podobně jako lovecká chata ze 30. let minulého století na snídani – s žirafami. Ano, žirafy skutečně přitisknou hlavu skrz okno a doufají, že jím dáte pár kousků obilovin. Giraffe Manor je ikonický africký hotel, který se nachází na 12 akrech soukromé půdy, stejně jako svatyně pro ohrožené Rothschildovy žirafy se 140 akry domorodého lesa.



















Historie

Historie hotelu Giraffe Manor sahá do roku 1932, kdy si evropští turisté africké safari velice oblíbili. Kolekce Safari vlastní tento butikový hotel od roku 2009 a dává mu popis: „S jeho nádhernou fasádou, elegantním interiérem, zelenými zahradami, slunnými terasami a nádhernými nádvořími hosté často poznamenávají, že se cítí jako ve filmu Vzpomínky na Afriku. “ Jeden z jeho šesti apartmánů je dokonce pojmenován podle autorky knihy, Karen Blixenové.




Žirafy jsou tam opravdu všude. Začátkem sedmdesátých let se panství začalo podílet na zachování žiraf založením organizace African Fond for Endangered Wildlife, která pomohla podpořit divoké Rothschildovy žirafy. Svatyně je dnes stále aktivní a výtěžek z hotelu směřuje k pomoci tomuto ohroženému druhu žiraf.

Snídaně

Takže pokud toto místo patří na seznam vašich míst k návštěvě, určitě neváhejte! Užijete si spoustu zábavy, včetně snídání s žirafami a vlastně tím podpoříte dobrou věc. A to nezní tak špatně, že?