pondělí 3. září 2018

Jirka Král končí jako youtuber.






„To je masér, co teď jako bude dělat? Barmana v Zetku?“ ptá se svým charakteristickým pisklavým hlasem Erik Meldik ze slavné české youtuberské dvojice Viral Brothers na adresu svého kolegy Jirky Krále, bývalého člena Forbes žebříčku talentovaných mladých Čechů 30 pod 30.
Ten se jako jediný Čech stal youtuberem díky své známosti z reality show, jako první se odvážil razantně a úspěšně vstoupit do světa offlinu. A teď po šesti letech natáčení videí oznamuje, že s YouTubem nadobro končí.
„Na tomto kanálu už žádné video nevyjde, takže máte poslední možnost dát like,“ říká Jirka ve svém novém retrospektivním dokumentu s názvem Byl jsem youtuber, který se v neděli večer formou livestreamu objevil na jeho YouTube kanálu a který v jednu chvíli sledovalo přes 42 tisíc diváků.



O dokumentu fanoušci věděli jen to, že jej od loňského podzimu natáčel k příležitosti překonání hranice milionu odběratelů. Co ale vědělo jen opravdu pár lidí, kteří by se dali spočítat na prstech jedné ruky, je to, že šlo o natáčení zcela posledního videa, které se kdy objeví na jeho YouTube kanálu, a že jeho prostřednictvím Jirka natvrdo ohlásí svůj konec.







Co bude dělat to je pouze ve hvězdách.