pondělí 28. ledna 2019

Muž dostal rakovinu očí. To, co mu jí způsobilo, dělá většina z nás každý den!






Tomuto 40letému muži byla diagnostikována rakovina očí, která postihuje buňky v sítnici. Šokující bylo však to, že si ji způsobil zcela sám! Každou noc totiž dělal to, co mnoho z nás. Koukal se do mobilního telefonu!



Mobilní telefony jsou našimi všudypřítomnými společníky a trávíme na nich spousty času. Jenže existují chvíle, kdy bychom je měli odložit doslova v zájmu našeho zdraví.
Odstrašujícím příkladem může být 40letý muž z Číny, kterému lékaři sdělili vážnou diagnózu. Jeho sítnicové buňky napadla rakovina, kterou způsobilo zelené světlo z mobilního telefonu.

Muž se totiž každý večer díval do zářícího displeje, který může být pro oči velice nebezpečný.










Pacient, jehož jméno nebylo zveřejněno, přišel k lékaři s výrazně zarudlým bělmem a pálením. Začal také špatně vidět, a tak vyhledal pomoc.


Lékařův verdikt byl horší, než muž čekal. Vážně poškozený zrak i rakovina, která se objevila, znemožnila lékařům jakoukoliv nápravu. Muž bohužel nakonec na následky onemocnění do pěti let zemřel.
Odborníci uvádějí, že pokud jsou mobilní telefony používány v tmavých místnostech bez denního nebo umělého světla, jejich silná záře svítí zblízka přímo do očí.




Při pravidelném vystavení oční sítnice takovému světlu může dojít k nenávratnému poškození, což může mít za následek rakovinu oka i slepotu.
Denodenní používání mobilů, obzvlášť v tmavé místnosti, by tak mělo být něčím, čeho je třeba se vyvarovat.