úterý 19. listopadu 2019

Lidské obočí vysloužilo feně slávu i nový domov















Toulavá fena, která má výrazné obočí podobné tomu lidskému, nalezla díky této zvláštnosti nový domov. Stalo se tak krátce poté, co byly zveřejněny její fotky a staly se internetovým hitem.
Fena se toulala po ulicích ruského Brastku, města ležícího v Irkutské oblasti. Ujal se jí útulek Dobraja ruka a tamní dobrovolníci na internet nahráli fotky, kde zachytili i její nejvýraznější rys – „obočí”.




Na první pohled to může působit, že obočí psovi dokreslil nějaký krutý vtipálek. Veterinář však útulku potvrdil, že barva srsti nad očima je původní. Odborníci z útulku se domnívají, že zvláštní obočí, které fena má, pochází od jednoho z jejích předků, kterým byl zřejmě husky.


Oksana, nová panička toulavé feny, nalezence pojmenovala Frida po známé mexické malířce Fridě Kahlo, která byla také známá svým výrazným obočím. „Jsem šťastnou majitelkou toho nejzajímavějšího psa na světě,“ kasá se Oksana.
A dodává, že fenka rozumí i několika povelům, jako je „k noze“ a „sedni“. Prý je Frida také navyklá na pobyt doma, takže si dovede říci i o venčení.