středa 20. listopadu 2019

Za sdílení obrázku vám majitel Facebooku pošle pořádnou tučnou sumu.






A máme to tady znovu. Stačí jen sdílet obrázek a někdo vám jen tak pošle penízky. Zní to až příliš jednoduše, že? Přes 16 tisíc lidí se tak už nechalo nachytat v nejnovějším fóru, který se vymkl kontrole.



V něm se píše, že pokud budete sdílet fotku, Mark Zuckerberg vám u příležitosti narození svého dítěte pošle peníze přímo na adresu. Člověk, který tuto fotografii umístil na Facebook přitom tvrdí, že mu je donesl pošťák a vůbec jejich nečekal. Tisíce lidí to pravděpodobně přesvědčilo natolik, že to také vyzkoušeli.



"Včera večer mi zaklepal na dveře pošťák a donesl mi tyto euro bankovky, že prý mi je posílá majitel Facebooku proto, že se mu narodila dcerka a takto chce druhým lidem pomáhat, sdílej i ty tento obrázek a do 48 hodin ti pošle. Není to SRANDA, "zní přesný text k obrázku.



Stačí však zdravý úsudek a okamžitě zjistíte, že jde o podvod. Mark Zuckerberg tedy své penízky takto jednoduše nerozdává. Svým přátelům, kteří to sdíleli tak neváhejte poslat tento článek a zároveň je poslat do kouta, ať se stydí za to, že naletěli takovému levnému triku.