středa 11. března 2020

Počty nakažených v Česku prudce stoupá.






V České republice přibývají další a další případy nákazy koronavirem. Celkem je infikovaných 81 lidí, řekl v půl osmé večer v TV Nova premiér Andrej Babiš, o hodinu později ministerstvo zdravotnictví oznámilo 91 nakažených. Během odpoledne resort operoval s číslem 64.



20:40 - Prvním nakažený z Moravskoslezského kraje je muž, který se před několika dny vrátil z Itálie, kde byl lyžovat v oblasti Trentina a od svého návratu byl v karanténě, uvedl ve středu večer hejtman Ivo Vondrák (ANO).
20:34 - Počet nakažených narostl na 91. Oznámilo to ministerstvo zdravotnictví. Od včerejška se počet nakažených zvýšil o 28.
20:32 - Náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula v České televizi uvedl, že efekt přijatých opatření by se měl hodnotit po týdnu - průměrná inkubační doba se podle něj pohybuje kolem pěti, šesti dnů. „Někdy ve čtvrtek, v pátek očekávám kulminaci případů těch, kteří se vrátili v souvislosti s dovolenou v Itálii,“ řekl s tím, že pokud by byl nárůst i dál strmý, přistoupil by stát k dalším opatřením.




20:02 - Nejvíce potvrzených případů Covid-19 je v Praze, celkem 41 z 81. Pět lidí je hospitalizováno na Bulovce, jeden je na jednotce intenzivní péče. Podle TV Nova jde o taxikáře, u nějž zatím není jasné, od koho se nakazil. Další čtyři hospitalizovaní jsou v dobrém stavu.
Mezi nakaženými novým typem koronaviru v Praze je podle hygieniků dvouleté dítě i 86letý člověk.
19:59 - Velká Británie oznámila desátou oběť nového koronaviru. Je to osmá oběť na území Spojeného království, dva další lidé zemřeli v zahraničí. Nová oběť měla přes 70 let a trpěla dalšími chorobami.
19:47 - Francie oznámila, že má 48 obětí nového koronaviru, za 24 hodin jich přibylo 15. Potvrzených případů nákazy je 2281, což představuje nárůst o téměř 500. Ve Španělsku stoupl počet nakažených na 2152, z nichž 1024 je v oblasti Madridu. Nemoci Covid-19 podlehlo v zemi 50 lidí.
19:45 - V Česku je 81 lidí nakažených novým typem koronaviru, řekl premiér Andrej Babiš TV Nova. Vyhlášení pandemie WHO podle něj pro Česko nic neznamená.
19:32 - Ústavní činitelé se dohodli, že kvůli koronaviru zruší své zahraniční cesty. Dle předsedy Senátu Miloše Vystrčila mohou být výjimky a je na prezidentu Miloši Zemanovi, zda pojede do Číny.