čtvrtek 2. července 2020

POLITIKA JEDNOHO PSA. ANO CHCE PROSADIT ZÁKON, KTERÝ OMEZÍ POČET DOMÁCÍCH MAZLÍČKŮ V RODINÁCH








Poslanecká sněmovna bude v příštím týdnu hlasovat o návrhu zákona, který má určovat, kolik zvířat mohou lidé doma chovat. Na rybičky a motýle se omezení vztahovat nebude.
Maximálně jeden pes na rodinu. Tak zní jedno z nařízení, které budou muset občané České republiky dodržovat od 1. listopadu 2020. Tedy, pokud návrh projde a zákon vstoupí v platnost.
S nápadem na omezení počtu chovaných zvířat přišli poslanci ANO. Na návrhu zákona se podílel i předseda samotné strany a premiér České republiky Andrej Babiš.





Na rybičky a motýle se omezení vztahovat nebude.
zdroj: pixabay.com
„Vzhledem k tomu, kolik biologického odpadu jedno jediné zvíře za svůj život způsobí, je omezení jejich počtu nezbytným krokem v boji proti znečišťování naší planety,“ odpověděl na náš dotaz ohledně nového zákona Andrej Babiš prostřednictvím SMS.
„Samozřejmě nechceme nikoho výrazně omezovat, proto jsme se rozhodli, že na akvarijní rybičky a motýle se omezení vztahovat nebude,“ ospravedlňoval dále premiér nápad strany, kterou v roce 2012 založil.
Podle dostupných informací bude mít čtyřčlenná rodina povoleného jednoho psa a k tomu buď kočku, nebo dva hlodavce. Pokud někdo chová králíky, nemůže jich držet více než malé množství.





Pokud návrh zákona projde, v příštím půl roce přijde o domov statisíce domácích mazlíčků.
zdroj: pixabay.com
Neuposlechnutí zákona a překročení stanoveného limitu chovaných zvířat bude trestáno pokutou ve výši až 2 milionů korun a odnětím svobody až na tři roky.