sobota 24. února 2018

Rowan Atkinson "Mr. Bean zemřel,"





Sociálnímí sítěmi se šíří zpráva o smrti oblíbeného herce Rowana Atkinsona. Přestavitel Mr. Beana měl zemřít při autonehodě v Los Angeles, to ale není pravda. Pokud na odkaz kliknete, riskujete navíc zavirování počítače.
Článek se tváří jako mimořádná zpráva americké televize Fox News. Obsahuje nepravdivou informaci o tom, že herec Rowan Atkinson zemřel při ošklivé nehodě v americkém Los Angeles. Informuje o tom portál tvnoviny.sk.

Zpráva se šíří především mezi britskými uživateli sociálních sítí, redakci na ni ale upozornilo i několik Čechů a Slováků. Podle různých médií ale nejde jen o falešnou zprávu. Pokud odkaz rozkliknete, dostanete se na webovou stránku, která vám může zavirovat počítač.



Představitel oblíbeného Mr. Beana se stává terčem podvodných zpráv poměrně často. Jeho smrt musela rodina jen letos vyvracet už několikrát - ať už měl zemřít na předávkování, při autonehodě, nebo spáchat sebevraždu.

Loni zprávu o Atkinsově úmrtí zveřejnila i renomovaná BBC. Ta navíc populárního herce omladila o více než 40 let, když uvedla, že se narodil v roce 1995.


ZDROJ : TN.cz