neděle 27. února 2022

Putin vyhrožuje jadernými zbraněmi!



 




Ruský prezident Vladimir Putin dal příkaz uvést jaderné síly do stavu nejvyšší pohotovosti. Učinil tak údajně kvůli nepřátelské rétorice NATO, informuje stanice RT.

Ruský prezident Vladimir Putin v neděli nakázal uvést jaderné zbraně do stavu nejvyšší pohotovosti, a to kvůli nepřátelské rétorice NATO, informuje RT.

"Západní země nejenže podnikají nepřátelské akce proti naší zemi v ekonomické oblasti, mám na mysli ty sankce, které si všichni dobře uvědomují, ale také nejvyšší představitelé předních zemí NATO vůči naší zemi pronášejí agresivní prohlášení," prohlásil Putin podle RIA Novosti.



Ruský prezident totiž na schůzce s ministrem obrany Sergejem Šojgu a náčelníkem generálního štábu Valerijem Gerasimovem nařídil převedení sil ruské armády do zvláštního režimu bojové služby, což zahrnuje i nukleární zbraně.

Válka na Ukrajině se tak ještě více vyostřila. Podle ukrajinského prezidenta Zelenského se každopádně ruská a ukrajinská strana shodla na mírovém jednání, které by mělo proběhnout na hranicích s Běloruskem.
Zdroj : TN.cz