sobota 28. ledna 2023

Mrtvé morče pohozené u popelnic. Na Shopaholicadel se valí další kritika


 



Adéla Pulcová alias Shopaholicadel si pravděpodobně zadělala na pořádné nepříjemnosti. Na internetu se totiž v sobotu objevilo video, podle kterého měla odložit na ulici své mrtvé morče i s pelíškem. Rozhořčení lidé nemohou uvěřit svým očím a video se tak rychle šíří po internetu. Youtuberka se brání, že morče umřelo nešťastnou náhodou, a na to, aby jej mohla důstojně pohřbít, nemá podmínky.



Okolo Shopaholicadel je opět rušno. Začátkem týdne měla autonehodu, když sjela s autem do příkopu. Tentokrát však proti sobě poštvala milovníky zvířat.

Na internetu se totiž začalo šířit video, podle kterého měla Adéla odhodit u popelnic své mrtvé morče včetně pelíšku a dalších chovatelských potřeb. Video natočila kolemjdoucí na ulici, kde Pulcová údajně bydlí.


Nalezené věci jsou nápadně podobné chovatelským potřebám, které ve svých videích Schopaholicadel ukazuje. Stejně vypadá i tělíčko mrtvého zvířete. Jedná se o bezsrsté morče s hnědou kůží a světlým pruhem okolo hrudníku.

Youtuberovi, který si říká Fat Dad, a který také video zveřejnil, se zanedlouho podařilo získat i vyjádření Shopaholicadel. To zveřejnil ve svém dalším videu. Adéla měla údajně napsat: "Že mně spadlo, za to já nemůžu. Já jsem to zvíře milovala. Není mi z toho dobře, ale musím být silná pro pejska."  

Zveřejnil také hlasovou zprávu, kterou nahrála youtuberka: "Já nemůžu za to, že mi to morčátko prostě umřelo. Proč mě s tím všichni deptáte, myslíte si, že je to pro mě jednoduchý? Pro mě to není jednoduchý! Kam jsem ho měla dát, když nemám zahradu? Mám to všechno ještě ve stěhovacích krabicích, protože čekám na nábytek do toho bytu. Nemám pytlíky, nic, tak co jsem jako měla dělat?"

Podle portálu Hlavního města Prahy je několik možností, jak s mrtvým domácím mazlíčkem naložit. Pohřbení na zahradě je možné pouze za splnění hygienických podmínek. Zvíře nesmí být těžší než 30 kilo a musí být pohřbeno alespoň 80 centimetrů pod zemí.

Shopaholicadel, která však dle svých slov zahradu nemá, by pak měla využít služby veterináře, který se o tělo mrtvého zvířete postará, nebo předá asanační službě. Do popelnice, a už vůbec ne vedle ní, totiž uhynulé zvíře nepatří. To se podle webu Pražských služeb týká i popelnic na bioodpad.



Sdílej tento článek a podpoř autora článku.

Sdílení tohoto článku získá autor finanční odměnu. A bude mít chuť tvořit dále takový články.