Odborníci varují: losos je velmi toxická ryba, je to děsivé co obsahuje! Zejména na tohle si dejte pozor






Kdo by neměl rád lososa? Tahle populární ryba si získává stále větší oblibu. Mnoho lidí však o ní ví velmi málo. Dnes vám přinášíme zajímavé informace, které by se vám rozhodně mohli hodit. Dříve než se pustíte do konzumace této rybí pochoutky, přečtěte si, co všechno maso lososa obsahuje.


Katastrofa pro lidské zdraví

Dnešní rybolov má málo společného s tradičním rybolovem. Znečištění životního prostředí a genetické modifikace chovaných ryb přeměnily zdravé a nebezpečné maso na jed. „V intenzivním zemědělství a globálním znečištění se z rybího masa, které jíme, stala smrtící chemická směs.“ Kurt Oddekalv, uznávaný norský ekologický aktivista, věří, že chov lososů je katastrofou pro životní prostředí a lidské zdraví.

Bohaté na bakterie

Lososové farmy na norských fjordech se používají v otevřených vodách. Zničili mořské dno v hloubce 15 metrů. Pod nimi je vrstva odpadu bohatého na bakterie, drogy a pesticidy. Geneticky zmutované ryby se rozšířily, aby se změnilo obyvatelstvo divokých ryb. Farma sleduje 2 miliony lososů v malém prostoru. Je to živá půda pro choroby, které se šíří mezi rybami-mořské vši, slinivka břišní, virus anémie a spotřebitelé nejsou informováni.

Toxická ryba

Z tohoto důvodu se podařilo zvýšit počet opatření na ochranu obyvatelstva před nemocemi s proměnlivými právy na ryby v jedné z nejtoxičtějších potravin, které bohužel potvrzují toxikologické studie prokázané Jerome Ruzzinem. Norský losos má pětkrát vyšší koncentraci toxinu než jakýkoli jiný testovaný potravinový produkt. Myši krmené norským lososem umíraly velmi rychle a jejich vnitřní orgány byly rychle tlusté. Toxiny mají svůj zdroj v potravě z kontrolovaných vod Baltského moře. Problém má svůj zdroj ve výrobním procesu krmiva pro ryby. Poptávka po těchto rybách ovšem neustále roste. Buďte tedy opatrní při výběru lososa.