úterý 9. ledna 2018

Po internetu letí fotky tajemného tvora. Policie řekla, co to je







Fotografie záhadného tvora, který měl být objeven na západě Malajsie, se rychle staly senzací internetu. Přinutily dokonce policisty, aby případ začali vyšetřovat. Ti ale veřejnost uklidňují, má jít o jeden velký podvod.
Tvor, jehož fotografie kolovaly internetem, vypadá skutečně děsivě. Má tělo kočky a lidskou hlavu, ze které trčí dlouhé řídké vlasy. Skutečně děsivé jsou pak dlouhé tesáky a také dlouhé drápy na všech čtyřech končetinách.

















Člověk, který fotografie a krátké video nahrál na internet, tvrdí, že tvora objevil v oblasti Pahang na západě Malajsie. Případem se dokonce začala zabývat místní policie, protože lidé se báli, že podobný tvor skutečně běhá po lesích.

Policejní náčelník Datuk Rosli Abdul Rahman ale označil fotografie za nepravdivé. "Prošetřování ukázalo, že obrázky předtím, než byly opět rozšířeny po sociálních sítích s komentářem, že byly pořízeny v Pahangu, byly staženy z internetu," uvedl.


"Doufám, že veřejnost přestane šířit zprávy o údajném nálezu," dodal policejní náčelník. Šiřitel tvrdil, že zvíře žilo na utajovaném místě v laboratoři.

Podle policie je na fotografiích a na videu hračka, silikonová panenka mláděte vlkodlaka, která se dá koupit v některých internetových obchodech