neděle 28. ledna 2018

Útok na novináře řeší policie jako výtržnictví! Padlo trestní oznámení





K napadení novinářů v hotelu na pražském Chodově začala policie přistupovat jako k výtržnictví. Vyšetřovatelé se tak rozhodli poté, co na se policejní stanici v neděli dostavil jeden z novinářů a podal trestní oznámení.
Rvačku ve štábu Miloše Zemana v sobotu rozpoutal kolaps jednoho z mužů. Bývalý boxer a současný novinář Karel Slezák nejprve muže neopatrně položil na podium a pak šel řešit novináře, který incident natáčeli.


A došlo i na údery pěstí. Slezák se později hájil tím, že byly nutné. Jeho zpověď najdete v článku zde. Policie ještě v ten den začala případ prošetřovat. Protože však nikdo ze zúčastněných vyšetřovatele o incidentu neinformovala, kriminalisté museli vycházet pouze z videí a fotografií na různých portálech. To však ke stanovení právní kvalifikace nestačilo.

"Situace se změnila až v neděli v podvečer, kdy se na policejní služebnu dostavil jeden z novinářů a podal trestní oznámení. Na základě poskytnutých informací i analýzy dostupných videomateriálů vyšetřovatelé zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu výtržnictví. Další průběh vyšetřování zatím nelze předjímat, v tuto chvíli nelze vyloučit i možné rozšíření právní kvalifikace nebo její případnou změnu," sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.


Který z novinářů případ nahlásil, není jasné. Incident v pražském hotelu na Chodově byl ale velmi vyostřený. Kameramanovi TV Nova jeden z účastníků srazil kameru k zemi. Jak to celé vypadalo, se můžete podívat i na záběrech zde:


lud TN.cz