úterý 16. ledna 2018

Wi-Fi! Tajný zabiják, který vás pomalu, ale jistě ničí! Pozor na to a předejděte problémům.




Wi-fi lze obecně charakterizovat jako bezdrátovou komunikaci v počítačových sítích. Jen málokdo si dnes umí představit život bez této technologie, neboť se díky ní může k internetu připojit nejen doma, ale i v dálkových autobusech či vlacích. Věděli jste však, že může škodit vašemu zdraví? Přečtěte si, jak.


Wi-fi je z hlediska přístupu k internetu velice pohodlným řešením. Jenže není všechno zlato, co se třpytí. Ze zdravotního hlediska totiž přináší několik rizik, kterým by se člověk měl vyvarovat. Nepatří mezi ně pouze špatný spánek, ale také ohrožení celkového zdravotního stavu zejména u dětí.
V našem článku si dnes můžete přečíst o tom, jaká konkrétní zdravotní rizika vám může způsobit používání Wi-fi. Pokračujte na další stranu.


#1 Ohrožení vývoje dětí

Wi-fi „vysílá“ na radiových vlnách, které mohou ohrozit růst tkáně u dětí a mládeže. Riziku jsou vystaveny i těhotné ženy, neboť radiofrekvenční záření může ohrozit vývoj plodu.



#2 Nespavost Bylo dokázáno, že lidé, kteří používají často internet a Wi-fi, trpí nespavostí a mají horší kvalitu spánku. Tento fakt se pak dosti negativně promítá do jejich běžného života.


#3 Narušení funkci mozku

Díky tomu může docházet k poruchám soustředěnosti nebo dokonce výpadkům paměti.


#4 Snížení plodnosti

Radiové vlny snižují pohyblivost spermií a způsobují poškození DNA.


#5 Přispívá ke vzniku kardiovaskulárních onemocnění


#6 Zvyšuje riziko rakovinného bujení