neděle 11. února 2018

Letadlo s 71 lidmi se zřítilo u Moskvy! První záběry z místa pádu





Letadlo s 71 lidmi na palubě odstartovalo z moskevského letiště a vzápětí zmizelo z radarů. Stroj se zřítil, havárii pravděpodobně nikdo nepřežil. Na místě už byly nalezeny trosky a první těla obětí.
Podle záchranářů mohlo být příčinou neštěstí špatné počasí, chyba posádky nebo technický problém; mezi spekulacemi ruských médií se neobjevují úvahy o terorismu. "Možné jsou různé příčiny havárie, mezi nimi počasí," citovala televize Rossija24 Žannu Těrechovovou, poradkyni ministra dopravy.

Antonov An-148 patřící společnosti Saratov Airlines měl na palubě 65 cestujících a 6 členů posádky. Letoun zmizel krátce po startu z letiště Domodědovo nedaleko Moskvy. O případu informoval portál RT.com.


Podle informací agentury Interfax se letadlo zřítilo nedaleko vesnice Argunovo v blízkosti Moskvy. "Posádka a pasažéři neměli šanci přežít," cituje web RT.com zdroj agentury Interfax. Informaci o pádu letadla potvrdili také vládní představitelé Ruska.
  
Letadlo mířilo z Moskvy do Orsku, města na kazachstánsko-ruské hranici.

Agentura DPA připomíná, že letecká neštěstí nejsou v Rusku ničím výjimečným. Od roku 2010 přišlo při velkých haváriích o život více jak 240 lidí. Naposledy se zřítilo letadlo nízkonákladové společnosti FlyDubai v březnu 2016 na letišti v Rostově na Donu; zemřelo všech 62 lidí, kteří byli na palubě. 




VIDEO :