úterý 20. února 2018

VIDEO: Češi se prali o další zboží v akci. Tentokrát šlo o bonboniéru





Již několikrát se potvrdilo, že je zřejmě úplně jedno, co obchodní řetězce zlevní. Jakmile lidé vidí zboží ve slevě, neváhají se o něj poprat, i když by si ho normálně vůbec nekoupili. Několikrát se lidé například neváhali přetahovat o máslo během tzv. máslové krize na podzim loňského roku. Minulý týden to byla kachna, tento týden jde o bonboniéru.
Sotva se řetězec Kaufland vypořádal s jednou slevou, kdy se nakupující prali o zboží, už je tu nový týden a nová sleva. V minulém týdnu to byla kachna, psali jsme ZDE. Tento týden jde o slevu bonboniéry Toffifee.








Paní Martina z Jihlavy s námi sdílela video a fotografie z místního Kauflandu, kde byla v pondělí ráno situace velmi napjatá. "V 7:00 se otevřelo a tohle se dělo v 7:03. Já u toho plakala," okomentovala situaci paní Martina.

Bonboniéra je k dostání za akčních 19,90 Kč za 125 g, a to už se oproti běžným cca 49,90 Kč opravdu vyplatí. Ze supermarketu si tak lidé odnášeli plné náruče své oblíbené pochoutky. A nechávali za sebou rozervané krabice.


Podobné chování zákazníků není ojedinělé a rozhodně se neděje jenom u nás. Stejná situace se odehrála nedávno ve Francii, kde řetězec zlevnil Nutellu. Psali jsme ZDE. Francouzi se však za podobné chování zákazníků zastyděli a dokonce uvažují o zrušení podobných slev. Rvačky o zvýhodněné zboží totiž považují za nedůstojné.