sobota 30. června 2018

Nejhorší nápoje všech dob. Proč je stále ještě dobrovolně pijeme?

Jsou nápoje, jejichž chuť by bylo lepší raději nikdy nepoznat. Jsou mezi nimi i takové, bez kterých si někteří z nás neumí představit den. Třeba čaj nebo káva. Zamysleli jste se už někdy nad tím, proč si neustále znova levné nápoje mizerné kvality kupujeme, a co tím děláme pro své zdraví?



Levné pivo

Snad vůbec nejhorší je otevřít si nekvalitní pivo. Většinou bývá velmi levné, proto ho dost lidí kupuje. Skutečný milovník piva ale musí uznat, že tohle opravdu nemá s čepovaným pivem nic společného. Je to pivo řídké jako čajíček. Nebudeme jmenovat konkrétní značku, jistě ale víte, že levná piva jsou za trest a pokud už vám bylo víc než 18 let, dáte přednost kvalitnějšímu produktu. A projeví se to i na chuti.

Instantní káva

Další velmi špatná volba. Je sice levná, to ale rozhodně nezaručuje, že bude opravdu dobrá. Jediná kvalitní káva pochází z opravdových kávových zrn, které se namelou. Nejkvalitnější kávou vůbec je arabica a robusta. Instantní kávy v prášku opravdu nemají s kávou nic společného a v Itálii by si takovou břečku neuvařili. Nebuďte hloupí a nekupujte nekvalitní odpad, který vám podsouvají výrobci.

Pytlíčkové čaje

Další hnus. Víte, že v pytlíčkových čajích je vlastně namletý odpad z bylinek? Rozhodně to nenahradí klasický sypaný čaj. Kdyby to bylo tak jednoduché, čajovny by neexistovaly. Různě barevné a lákavé krabičky s čajem vám při nemoci vůbec nepomohou. Vždy uděláte nejlépe, když si například nastrouháte zázvor, nebo cibuli pro kvalitní zázvorový, či cibulový čaj. A stejně tak to platí u všech dalších bylinek. Nemůžete čekat, že vám třeba „čaj na detoxikaci“ pomůže čímkoliv, když v tom ty bylinky téměř nejsou.




Krabicák

Vedle levného piva je krabicák další tradicí. Tohle nemohou výrobci snad ani myslet vážně. Není náhodou, že tohle pijí vždycky bezdomovci, kterým už na kvalitě nezáleží. Krabicák je jejich klasickým nápojem. Jestli něco chutná jako odpadní víno, tak rozhodně to v krabici. Tohle se nehodí ani na svařák, takže nechápeme, proč se to vůbec prodává. Asi pro ty bezdomovce.

Kolové nápoje

Kolové nápoje, anebo spíše jejich česká alternativa. S tradiční Coca Colou to nemá nic společného a ještě to velmi podivně chutná. I když naše alternativa ke Coca Cole chutná některým Američanům – možná právě proto, že jsou tam zvyklí dávat Colu i do vanilkové zmrzliny – náš názor je takový, že je lepší dát si originál, než náhražku. Alternativa k originálnímu nápoje prakticky neexistuje.