úterý 21. srpna 2018

Vojna bude zase povinná.






Je zajímavé, jak se dějiny opakují. Karel Čapek v očekávání světové války napsal v roce 1938 hru Matka. V ní varuje před válkou a před tím, jak se mocipáni těší na válku, aby v ní přicházeli o život synové nevinných matek. Rozpoutají na zemi takové peklo, až nakonec matka, dlouho odmítající se toho šílenství účastnit, svému poslednímu synovi vtiskne do ruky pušku, aby šel bojovat za ještě menší děti.



Podle průzkumu společnosti YouGov si 60 % Francouzů přeje obnovení povinné vojenské služby. A co myslíte, že udělají jejich prezident a vláda? Zavedou ji!
Francouzská vláda tento týden schválila návrh prezidenta Emmanuela Macrona na obnovení povinné vojenské služby. Narukovat by podle něj měli chlapci i dívky už od 16 let. Měli by tak údajně získat smysl pro občanskou povinnost i národní jednotu. V 16 letech? Jsou to děti. Jenomže - právě proto. Je to ještě tvárný materiál. Ještě snadno indoktrinovatelný.
K čemu je potřeba povinná služba? Chystá se Francie jako klíčový člen NATO na někoho útočit? Nebo se bojí útoku zvenčí? Ne. Když si přečtete cíl téhle „nové“ armády, zděsíte se. Není to vlastně armáda. Je to pouze profesionální vymývárna mozků. Mladí lidé totiž mají kromě klasické vojny u zbraně projít také prací pro charitu a zelené při záchraně životního prostředí.




Celý článek najdeš zde : http://ytz.cz/Aztf8