úterý 21. srpna 2018

Je BFF skutečně tajný nástroj, jak zjistit zabezpečení Facebook účtu?









Pamatujete si na ty doby, kdy se říkalo, že jsou v sedačkách v MHD zapíchnuté jehly, nebo že někdo dává na tobogán žiletky? Doba trošku pokročila a tak je tu další hoax. Facebook nabízí u některých slov nebo frází animace, což jistě každý z vás ví moc dobře v případě, že někdy napsal svému kamarádovi na profil slovo „gratuluji“ nebo „congratulation“. Okamžitě po odeslání takového komentáře se totiž objeví ve vašem prohlížeči animace. Slov, která vyvolají různé animace, má facebook hned několik a patří mezi ně také zkratka „BFF“. Jakmile například do komentáře pod tento příspěvek na Facebooku napíšete BFF, tato zkratka změní barvu na zelenou a objeví se vám animace v podobě „tančících rukou“.



Proč tedy píšeme že se jedná o hoax, když jde jen a jen o animaci? Právě zelená barva totiž měla za následek tvrzení některých lidí, že se pomocí zkratky BFF ověřuje, zda je váš účet zabezpečený, nebo nikoli. Tvrzení se opírá o fakt, že některým lidem zkratka BFF po napsání do komentářu na facebooku změní barvu na zelenou a některým ne. Nepoznáte tak však zabezpečení svého hesla, ale pouze to, zda máte nebo nemáte povolené ve svém nastavení facebooku animace. BFF znamená Best Friend Forever, tedy nejlepší přátelé navždy a nemá nic společného s testováním zabezpečení vašeho účtu.



Schválně jsme si vás dovolili napálit a jako úvodní fotografii k tomuto článku jsme napsali menší HOAX, uvidíte sami, kolik komentářů s BFF se pod ním objeví. Mimochodem, vyzkoušejte si to také, animace se totiž Facebooku skutečně povedl.