pondělí 19. listopadu 2018

Čeká nás nejhorší zima za posledních 100 let. Jste na ni připraveni?



Podle meteorologů má letos přijít nejstudenější zima za posledních 100 let. Sníh by měl vydržet až 4 měsíce a teplota by neměla vystoupat nad nulu.








Dřív bývaly zimy jaksepatří, sněžilo, děti stavěly sněhuláky a sáňkovaly. Bílé Vánoce jsou ale dávno minulostí. Jen si vzpomeňte, jak vypadalo loni! Sáňkovat nebo bobovat se dalo jen pár dní a ze sněhu se stala špinavá břečka. A tak tomu je už několik posledních let. Podle meteorologů má ale letos dojít ke změně. Konečně nás prý čeká opravdová tuhá zima.




O sníh prý letos nebude nouze. Podle prognóz by měl vydržet asi 120 dní, během nichž bude neustále pod nulou. Snad tedy konečně zas zažijeme pohádkové Vánoce plné sněhu.

Zima to bude opravdu krutá

Pro děti je to možná skvělá zpráva, ale jinak už to tak optimistické není. Může docházet k mnoha sněhovým kalamitám a nízké teploty představují hlavně pro starší osoby zdravotní riziko.




Na tuhou zimu se raději předem dobře připravte. Podle meteorologických prognóz nás čekají teploty tak nízké, jaké tu už 100 let nebyly.






Naše planeta podle všeho vstupuje do zcela nového klimatologického období.






Následkem klimatických změn se Země začátkem zimy prudce ochladí. Čeká nás zima, kterou v našich podnebných podmínkách dlouho nepamatujeme.
Už na začátku listopadu by měla teplota klesnout k 5 °C, poté se ochladí až na -20 °C a velmi nízké teploty zůstanou nejspíš až do jara.