úterý 2. dubna 2019

JSTE TAKOVÍ PARCHANTI! Učitel seděl na žákovi a škrtil ho jako pominutý, děti to natočily









Jeden z pedagogů základní školy na pražském Zlíchově se k žákům nechová dle předpisů, což nyní prošetřuje policie. Otec patnáctiletého chlapce podal trestní oznámení poté, co mu syn poslal video, kde učitel bere vše do vlastních rukou. Na nahrávce je zachycen pedagog škrtící dva studenty. Vyučující to popírá.





„Vy jste prostě takoví malí parchanti!“ znělo z úst pedagoga na zaznamenaném videu jednoho ze studentů. S nahrávkou vyšel ven portál Idnes.cz. Na záběrech jsou nadávky, ponižování, zastrašování, ale i fyzické napadení od učitele. Tak popsal akt i patnáctiletý Michal, kterého vyučuje onen pedagog na Základní škole pro žáky se specifickými poruchami chování v Praze na Zlíchově. Webové stránky školy jasně uvádí, že se zde specializují na vyučování dětí, které jsou impulzivní či výbušné. Ovšem na videích je zcela zřejmé, že pedagog chování dětí nezvládl a sám vybouchl. V jedné z nahrávek na žákovi klečí a škrtí ho. V druhém záběru se odehrává podobný akt a jedna z učitelek se pokouší studentovi v natáčení zabránit. Podle slov Michala učitele vyprovokovala maličkost.





Učitel se k věci vyjádřil jasně. „Jeden žák mě napadl, tak jsem samozřejmě musel zakročit, aby neublížil ostatním. Není to tak, že bych ho bil, ale pouze jsem ho musel zpacifikovat, aby neútočil dál,“ uvedl pro Idnes.cz pedagog. I škola je na straně zaměstnance. Žák byl prý nejproblémovější ze všech. Na podnět školy v lednu obvodní soud rozhodl o tom, že by napadený chlapec měl dočasně pobýt v diagnostickém ústavu. Michal z toho měl obavy a tak utekl z domova. Dokonce ho hledala i policie. Otec chlapce to uzavřel se slovy „na tu školu se už nevrátí. Budu mu hledat jinou.“ Tatínek Michala podal na učitele i vedení školy trestní oznámení.






Zdroj: https://www.extra.cz/jste-takovi-parchanti-ucitel-sedel-na-zakovi-a-skrtil-ho-jako-pominuty-deti-to-natocily?utm_source=Facebook.com&utm_medium=Social-organic&utm_campaign=extra&fbclid=IwAR37YIAKowih-yFsaxi-PZC2lqHA6xm5Rb3S7ucPL7Nm_eQqnuf-B30gEjg