středa 3. dubna 2019

Mladík v 18 letech narazil do vozu jiné dívky. Ta svým zraněním ihned po nehodě podlehla. Při ohledání držela v ruce lístek se vzkazem. Budete plakat až zjistíte, co na něm bylo psáno







Policie doslova každý den varuje před rizikem dopravních nehod. Co je způsobuje nejčastěji? Je to samozřejmě rychlá jízda, jedná se také o nepozornost a opomenout nelze ani na rizikové řidiče. Tou nejznámější jsou zcela určitě mladí řidiči, kteří spadají do kategorie těch, která je na silnicích nejvíce nebezpečná. Dokazuje to i tento příběh. Zde za nehodu mohl mladík, kterému bylo jenom 18. let. Právě on se svým vozem naboural do jiné dívky.



Dívka, která při nehodě zemřela, za nic nemohla

Viníkem nehody byl jasně označený osmnáctiletý mladík, který nejel tak, jak by měl. Naboural do mladé dívky, které svým zraněním na místě podlehla. I když jela z večírku, tak jela včas a podle následní pitvy v těle neměla ani kapku alkoholu. Přesto pro ní byla tato jízda poslední a zemřela. Proto, že se na silnici potkala s mladým nezodpovědným řidičem, který podcenil své možnosti a schopnosti a způsobil nehodu. Tím ale tento smutný příběh nekončí.




U dívky v ruce se našel lísteček se zajímavým vzkazem. Jeho obsah vás dojme

Nejenom, že je tento příběh tragický proto, že kvůli nezkušenému riskujícímu řidiči zemřela mladá zodpovědná dívka. Příběh má ještě jednu rovinu, která je spojena s lístkem, který se u ní po nehodě našel. To, co na něm bylo napsáno, vás doslova šokuje. Jedná se o popis příběhu jiné dívky, která byla zabita opilým mladým řidičem. Jde o přepsané vyjádření toho, co se vlastně stalo. O to šokující je, že podobný příběh tuto oběť zaujal natolik, že si ho vytiskla a měla ho ve voze u sebe. A co se na něm píše?




Milá maminko.
Jela jsem na večírek, kde jsem poslechla tvou radu a nepila alkohol, když jsem vozem. Tomu jsem se vyhýbala a pila jsem pouze nealko. Jak kvůli tvým radám a proto, že vím že jsou dobré, tak i proto, že jsem následně nechtěla ve voze ohrozit ani sebe, ani nikoho jiného. Vím, že ti na mě záleží a proto jsem tě poslechla i v druhé věci – abych přijela brzdy domů. Nasedám, startuji automobil a vyjíždím.
Cestou přemýšlím nad tím, že tvé rady jsou vždy míněné dobře a že chceš, abych se bezpečně navrátila domů k tobě. Najednou sec mi stalo něco, co jsem nečekala. Byla jsem na hlavní silnici, ale najednou do mě z boku velkou silou narazilo jiné auto. Auto řidiče, který mi nedal přednost a doslova to do mě napálil.
Nyní jsem zaklíněná ve vozidle. Nemohu se hýbat a všude je spousta krve. Neslyším tlukot svého srdce, ani svůj dech. Slyším slova policisty, který říká, že řidič-viník je pod vlivem alkoholu. Cítím na svém těle snahu záchranářů mi opět nahodit srdce a životní funkce. Po desítkách minut svůj boj vzdávají a já slyším jenom čas udávající dobu mé smrti. Už se domů nikdy nevrátím.




Chci ti říci, že jsem se skutečně chovala zodpovědně, mezi nezodpovědnými lidmi. Mezi řadou těch, kteří také přijeli svým vozem, nedbali rad své maminky a poté usedli do vozu a jeli domů. A jeden takový křížil i mou trasu. Život bohužel není spravedlivý. Ten, co byl opilý, vyvázl skoro bez zranění. Snaž se alespoň o to, aby dostal u soudu vysoký trest. Já byla odsouzena k tomu nejvyššímu.
Pozdravuj ode mě celou naši rodinu. Otce, i mé bratry. Snaž se i nadále všem vštěpovat, že jízda pod vlivem alkoholu je špatná. Já jsem tě uposlechla, ale je tu spousta dalších, kteří nikoliv. Ti nedávají na rady svých rodičů a následně zničí životy všem okolo. Sobě, své rodině, a v mém případě i vám všem, které jsem tolik milovala. Je mi líto, že jsou lidé tak nezodpovědní a špatní. Proč nejsou vychovaní tak dobře, jako já – a to jenom díky tobě. Měj se hezky, odcházím…