pondělí 15. července 2019

Opilý otec usnul na gauči, pes zatím roztrhal miminko (†3 týdny)!

Třítýdenní chlapeček zemřel hroznou smrtí, roztrhal ho rodinný pes. Malý teriér miminko napadl, když ho měl hlídat otec. Ten ale vypil osm plechovek piva a usnul na gauči. Celý útok prospal, probudil ho až křik partnerky, která přišla domů.
Byl to okamžik naprosté hrůzy. Maria Blacklinová ze Sunderlandu se vracela domů a těšila se na své čerstvě narozené miminko. Třítýdenního chlapečka ale našla v hrozném stavu, stěží dýchal. Na gauči přitom spal její partner Ryan Young spolu s teriérem Trickym. Píše o tom britský portál Daily Mirror.






Maria nechápala, co se stalo. Poslední hodiny strávila se svými rodiči, protože ten den jí zemřela babička a ona je chtěla utěšit. Malého Reggieho nechala v houpacím vajíčku pro miminka, měl ho hlídat jeho tatínek. Ten ale vypil osm plechovek piva a usnul hlubokým spánkem.

Menší pes, který běžně zůstával na zahradě a mohl jen do kuchyně, se dostal až do pokoje a chlapečka napadl. Maria popsala svůj návrat domů jako "horor". Syna našla v kaluži krve, byl celý modrý, ale ještě žil. I přesto mu záchranáři už nedokázali pomoci.

15

GALERIE: Otec usnul na gauči, dítě mezitím zabil pes

Zdroj: facebook



Hrůzný incident se udál v červnu 2015, až teď ale Ryana poslal soud do vězení. Při výslechu muž tvrdil, že nebyl opilý, jen unavený. Podle policistů, kteří na místo dorazili, z něj ale táhl alkohol a určitě byl opilý. Ryan ale odmítl dechovou zkoušku, a tak není jasné, kolik alkoholu měl v krvi.

Vyšetřovatelé uvedli, že miminko buď z kolíbky vypadlo, nebo ho vytáhl teriér. Podnětem mohly být chlapečkovy nekoordinované pohyby a to, že ho neznal. Rodina nikdy nezaregistrovala, že by byl pes agresivní. Podle kriminalistů mohl Ryan lehce útoku zabránit, ale za celých dvacet minut se nevzbudil.












U soudu Ryan plakal a podle své obhájkyně je naprosto zdrcený. "Chtěl by vrátit čas a přivést své dítě zpět, ale nemůže. Muselo to být hrozné, když nesl chlapečkovu rakev na jeho pohřbu. On už se sám odsoudil k doživotí," uvedla Caroline Goodwinová.

Soudce poslal Ryana na 21 měsíců do vězení a zakázal mu chovat psa po sedm let. "Jsem přesvědčen, že si nehlídal psa, protože byl pod vlivem alkoholu a sobecky se rozhodl pít i po náročném dni v práci," prohlásil soudce Tim Gittens.





epa TN.cz