úterý 10. prosince 2019

Střelba v nemocnici v Ostravě má 6 obětí. Útočník přišel do čekárny a pálil. Je na útěku








Ve Fakultní nemocnici Ostrava zasahuje policie, v úterý ráno se tam střílelo. Při útoku zemřelo šest lidí a dva jsou zranění. Po pachateli policie pátrá.
V ostravské fakultní nemocnici probíhá velká policejní akce. Okolo sedmé hodiny ráno tam zatím neznámý útočník zastřelil šest lidí a dva zranil. Ke střelbě mělo dojít na traumatologii.

"Přišel do čekárny a začal střílet na lidi, kteří tam čekali před ordinací. Když vystřílel zásobník, pistoli si přebil a střílel znovu. Údajně se chtěl zastřelit i sám, ale když chtěl vystřelit proti sobě, měl už prázdný zásobník. Poté z místa utekl," popsali svědci událost reportérce TV Nova.

"Policie po pachateli intenzivně pátrá. Žádáme veřejnost o součinnost, v případě jakýchkoliv poznatků nás, prosím, kontaktujte na lince 158," napsala policie na twitteru.






Policie zveřejnila fotografii muže v červené bundě. Původně se předpokládalo, že je to střelec, později však policie změnila informace. "Jedná se o důležitého svědka události, ale v tuto chvíli pracujeme s jinou verzí a pátráme po jiné osobě," napsala na twitteru.

Na místě zasahují i hasiči a záchranáři. Podle reportérky TV Nova k nemocnici zamířily i další policejní jednotky. Ministr vnitra Jan Hamáček na twitteru uvedl, že byl vyslán i Útvar rychlého nasazení. Situaci monitoruje i vrtulník.

Lidem je doporučeno, aby nevycházeli z domovů a dbali maximální možné obezřetnosti. Před fakultní nemocní jsou přistavené autobusy, do kterých evakuují některé z pacientů.

"Policie přijala oznámení o střelbě v 7.19 hodin. První hlídka přijela na místo v 7.24. V současnosti provádíme úkony směřující ke ztotožnění pachatele a zajišťujeme bezpečnost v okolí místa události. Děkujeme veřejnosti za součinnost!“ doplnila policie na twitteru.

Do Ostravy míří i premiér Babiš, který zrušil svůj program.

V letošním roce se jedná už o druhou střelbu v české nemocnici. Začátkem března v pražských Vinohradech jeden z pacientů vytáhl zbraň a začal střílet po ostatních nemocných na pokoji. Zasáhl dva muže, z nich jeden svým zraněním nakonec podlehl. Případ si připomeňte v reportáži TV Nova: