sobota 5. prosince 2020

Kvůli sledovanosti umučil bloger těhotnou přítelkyni: Její bezvládné a promrzlé tělo vláčel bytem a natáčel.

 





Ruský bloger Stas Rešetnikov byl zatčen poté, co na internetu zveřejnil živý přenos, na němž byla vidět smrt mladé ženy v jeho bytě, informuje agentura TASS. Třicetiletý Rešetnikov, známý pod přezdívkou Reeflay, nyní čelí obvinění z úmyslného způsobení těžkého ublížení na zdraví, které vedlo ke smrti. Žena měla poranění hlavy a podle serveru Mediazona mladý muž při výslechu uvedl, že těhotnou přítelkyni Valentinu (†28) předtím vyhnal na ulici, kde byla napůl vysvlečená.




Ve středu natáčel Rešetnikov ve svém bytě přímý přenos, v němž bylo vidět 28letou ženu, jak leží v bezvědomí na zemi. Později ji autor videa přenesl na pohovku a prosil ji o odpuštění, v tu chvíli ale byla již mrtvá. Bloger zavolal záchrannou službu a policii, těm však po příjezdu nezbývalo než konstatovat ženinu smrt. Rešetnikov poté živý přenos ukončil. Popřel, že by smrt zapříčinil, a tvrdí, že brala drogy. Podle závěru soudní expertizy měla zemřelá vnitřní poranění hlavy a mozku, způsobené nejméně třemi ranami do obličeje, a mnoho podlitin. V jiných přímých přenosech blogera uveřejňovaných na internetu byli jejich diváci svědky toho, jak je žena bita a dalších protiprávních činů, které budou ještě předmětem vyšetřování, informuje TASS.




Podle portálu Mediazona Rešetnikov při výslechu uvedl, že svoji těhotnou přítelkyni předtím vyhnal na ulici, „aby nesmrděla“. Vysvětlil, že trpěla onemocněním střev a tímto způsobem se ji rozhodl „potrestat“. Na ulici se přitom žena ocitla v prosinci téměř bez oblečení. Svého přítele prosila, aby ji pustil zpátky. Ten jí však otevřel dveře až po několika hodinách. Blogerovi hrozí až 15 let za mřížemi.