sobota 30. října 2021

Přetížené nemocnice? Vyhoďte z JIP neočkované, navrhuje Česká Vláda.

 





Pokud dojde k přetížení nemocnic, měli by pacienti bez očkování proti covidu-19 okamžitě začít opouštět jednotky intenzivní péče. Slova rakouského starosty Mödlingu Hanse Stefana Hintnera (ÖVP) vyvolala pořádné pozdvižení. Kritika k němu míří i z řad jeho politických oponentů.



"Kdyby mělo dojít k třídění pacientů, neočkovaní musí opustit JIP!" Tento kontroverzní výrok rakouského starosty obce Mödling na sociálních sítích vyvolal poprask. Zatímco jedni Hintnerovi tleskají za odvahu, jiní ho zasypávají kritikou. Proti starostovým slovům veřejně vystoupil i zemský předseda Svobodné strany Rakouska (FPÖ) Udo Landbauer, informuje portál Kronen Zeitung.

"Je šílené, co je v dnešní době možné. Hintner veřejně vyzývá k odmítnutí léčby nemocných, jejich vyhození na ulici a ponechání vlastnímu osudu. To je nelidské,“ uvedl Landbauer.




Hintner se ale nenechal odradit. "Nelidští jsou ti, kteří se nenechají očkovat a ohrožují náš společenský život. Naše nemocnice pracují na doraz, a to je třeba řešit,“ upozornil.

Rakousko za pátek eviduje přes 6100 nakažených koronavirem, což je nejvyšší denní přírůstek zhruba za poslední rok. V nemocnicích leží přes 1400 lidí, 273 jich je na jednotkách intenzivní péče.