neděle 16. dubna 2023

Shopaholicadel vzorem pro malé děti: Výhrůžky zmlácením, přání smrti, urážení LGBT a ponižování kvůli vzhledu

 




Pohár trpělivosti pomalu přetéká. Influencerka Shopaholicadel (29), která poslední měsíc chodí s novým klukem Janem Kulasem (28), má nejvíc sledujících mezi malými dětmi. Ty jí z peněz rodičů posílají tisícové dary, ale na oplátku se dozvídají jednu sprosťárnu za druhou a také to, že je v pořádku urážet členy LGBT komunity, ponižovat někoho kvůli vzhledu, přát někomu smrt nebo vyhrožovat lidem zmlácením. Záznamy jejích živých streamů se ale uchovávají na YouTube, a tak Adéla své zkraty neschová.


Shopaholicadel: Přání smrti a ponižování kvůli vzhledu

Tiktokerka Adéla Pulcová alias Shopaholicadel si v poslední době namlouvá, jak se díky novému muži po boku velmi změnila k lepšímu. Ale nevypadá to tak. Tvrdí sice, jak je šťastná a jak s Janem Kulasem společně zestárne, což je po tak krátké známosti fascinující (podobné řeči ale vedla v březnu i o Davidu Pražákovi, než od ní utekl), zároveň ale brečí, dožaduje se placených dárečků, jinak vypíná stream, vzteká se nad hatery a plive na všechny strany. Pustila se třeba do FatDada, youtubera, který jí leží v žaludku, protože upozorňuje na zvláštnosti jejího chování, třeba na nestandardní údajné charitativní sbírky. „Víš, co je velká škoda, FatDade? Teď budu asi hnusná, klidně mě za to nahlašujte. Škoda, že tě nesmetlo to tornádo, co bylo na Moravě. Alespoň by byl klid. Byl by klid od tlustý bečky, jako seš ty,“ ponižovala ho (video je archivováno na YouTube). Děti, které ji sledují a posílají jí drahé dárky (jedna malá slečna už za ni utratila kolem deseti tisíc korun), se tak dozvěděly, jak je strašně cool přát někomu smrt a vysmívat se tomu, jak vypadá. Což je o to víc fascinující, že sama Adéla by zdaleka nevyhrála soutěž krásy.


„Ty máš takový špeky v tý tváři, že to je neskutečný, jaký ty máš tady ty tuky tvoje tlustý. FatDade, začni se chovat jako otec… a pak vyhrožuj, že přijedeš někoho vyzvonit. Ty tlustý, nenažraný, chlupatý prase,“ pokračovala v urážkách. Předtím ho přitom vybídla, ať si s ní vše vyříká z očí do očí. Když souhlasil, zhroutila se a s Kulasem začali bombardovat reakční kanály a redakce webů nesmyslnými tvrzeními o tom, že jim FatDad vyhrožuje. „To je nesmysl, nikdy bych nikomu nevyhrožoval, nemám to zapotřebí. Chtěl jsem s nimi jen mluvit, jako vždy se samozřejmě zalekli. Přímé konfrontace se bojí,“ sdělil eXtra.cz FatDad.





Homofobie a výhrůžky


Ale to zdaleka není všechno. Shopaholicadel vztekle reaguje dost často, takže do jiného influencera, Amyra, občanským jménem Jindřicha Matouška, se pustila výhrůžkami a ponižováním jeho domnělé sexuální orientace.

„Ty chc**ko jedna gayovská, už tě mám plný zuby, Amyre. Běž si támhle píchat p**ele a neotravuj a nemel s**čky a přestaň stalkovat se svou rádoby partou mýho přítele, ty v*le, nebo si tě najdu kousek od tý Český Lípy a rozbiju ti d*žku, Amyre. Už toho mám fakt dost,“ zuřila ve videu, které opět zálohoval výše zmíněný FatDad. „Ona se nechová jako dospělý člověk. Neumí pracovat s kritikou, reaguje na ni jako malé dítě. Kdyby neudělala tolik strašných věcí, jako týrání zvířat, bylo by mi jí pomalu líto,“ reagoval na její slova například divák Tomáš. Lidem fascinovaným jejím prezentováním se na sociálních sítích připadá očividné, že přes všechno přesvědčování sebe sama zažívá Adéla dost těžké útrapy a neví, kudy kam. Uvidíme, jak v sobě své problémy zpracuje a čeho se od ní ještě dočkáme. Špatné ale je, že její nevhodné chování na sítích skutečně hojně podporují malé děti z platebních karet svých rodičů…