neděle 12. listopadu 2017

5 důležitých příznaků nemocných ledvin, které s největší pravděpodobností ignorujete!

Když některý z našich orgánů v těle nefunguje jak má, pravděpodobně je ohrožený celý metabolismus a náš zdravotní stav se tím zhoršuje. To je právě případ ledvin. Uvědomujete si, co se všechno může s naším tělem stát, když ledviny přestanou filtrovat toxiny z krve?
Připravili jsme si pro vás pár příkladů projevů poškození ledvin, kterým je potřeba věnovat pozornost. Na druhou stranu se vám pokusíme i poradit, jak zlepšit funkci tohoto orgánu, a to přirozenou cestou.



Dolní část zad
Je to jeden z nejzákladnějších příznaků nemocných ledvin. Některé ženy tento pocit znají opravdu věrohodně. Při nevhodném oblékání do studených chladných dnů se může jednoduše projevit bolest v těchto partiích. Například máte větší tendenci spát v noci na jedné straně a upřednostňovat ji před bolestivou stranou.
Suchost, vyrážky a svrbění kůže
Když je funkce ledvin narušená, projevem je vznik vyrážek, přetrvávajícího svrbení a suchost pokožky. Tento příznak by jste samozřejmě neměli ignorovat ani léčit mastmi, neboť se nedá léčit natrvalo.



Změny močových funkcí
Když ledviny přestanou produkovat moč, zaznamenáte okamžité změny. Projevují se buď zpěněnou nebo bezbarvou močí. To vše provází samozřejmě časté močení. Příznaky mohou být také opačné, jako například méně časté močení, menší objem moči než obvykle, tmavá moč, těžký pocit při močení či v nejhorřím případě krev moči.
Opuchnutí části těla
Ledviny produkují hormon erytropoetin, který napomáhá tvorbě červených krvinek. Tyto krvinky přenášejí v těle kyslík. Ale když se jejich počet sníží pod hranici, může celý proces vést k anémii, čili chudokrevnosti. V konečném důsledku se cítíme unaveně, neboť buňky v těle nedostaly svoji dávku kyslíku.
Příčiny poškození ledvin
Ve většině případů je důvodem problémů s ledvinami těžký kov kadmium. Do prostředí se dostavá skrz spalování, a to jak pohonných hmot a olejů, tak i při spalování komunálního odpadu. Kromě toho se kadmium také nachází ve fosforečnatých hnojivech, které se používají na potraviny. Je to poměrně dobrý důvod nato skoncovat s kouřením cigaret, neboť kuřáci tento prvek vdechují přímo do plic.



Jak si zlepšit funci ledvin
Nejlepším způsobem, jak o ledviny preventivně pečovat, je zařazení zdravé výživy do vašeho jídelníčku. Důležitá je také změna životního stylu. Úplně nejdůležitějším aspektem je vyvarování se kouření cigaret a produktům s vysokým obsahem kadmia. Důležité je také vmístit do vašeho harmonogramu fyzickou aktivitu, pít hodně neslazených vod a celkově zvýšit příjem tekutin. Nejvíce se hodí bylinkové čaje.
V následujícím videu se můžete ještě podívat na rozhovor s odborníkem o daném tématu.

Pokud vás tento článek zaujal, nezapomeňte jej SDÍLET se svými přáteli na Facebooku!