pátek 17. listopadu 2017

Kluk týral kočku, skoro ji oběsil! Byla to jen hra, tvrdí rodina

Chlapec i jeho rodina tvrdí, že to byla jenom hra. Odborníci se ale po zhlédnutí videa, na kterém malý Slovák týrá kočku, zděsili. Kluk totiž zvíře vláčí za sebou na provaze, poté ji dokonce věší na strom! Všechno zveřejnil jeho kamarád na Facebooku.


Na internetu se objevilo otřesné video, na kterém si chlapec opravdu zvláštním způsobem hraje s kočkou. Informoval o tom portál tvnoviny.sk. Začíná to nevinně - kluk poskakuje s malou soškou po větvích, vše se ale rychle zvrtne.


Na scéně se objeví mladík se živou kočkou. Zvíře má kolem krku obojek a chlapec ho vede na vodítku. O žádnou procházku ale rozhodně nejde, kočka rychlému tempu nestačí a kluk ji brzy tahá po zahradě za sebou. Nakonec nebohou kočičku zavěsí za provaz na strom!

Podle ochránců zvířat kočka očividně trpí. "Je to dost silná káva, šlo o prokazatelné týrání," uvedla Lenka Zolnierčiková, která se ochraně zvířat věnuje už 10 let. "Kočka se evidentně bála, což bylo vidět i na ocase, který měla stažený. Ke konci už se ani nebránila," dodala další odbornice Aneta Žáková.


Celý záznam už na internetu nenajdete, pouze sestříhané záběry, i tak ale video vyvolalo obrovskou vlnu kritiky. Chlapec, který kočku týral, na Slovensku nežije. Zvíře trápil u babičky v okrese Prievidza, kde byl na návštěvě.

Klukova rodina je z celé situace nešťastná, popírá však, že by chtěl mladík kočičce ublížit. "Brali to jako hru, s tím kotětem se honili, hráli si, nikdo mu ublížit nechtěl," tvrdí babička. Chlapci prý vyčinila a podobné týrání mu zakázala. Zvíře je podle ní v pořádku.


Zároveň se rodině nelíbí, jakou reakci kauza vyvolala. "Uznejte sami: chrání se zvíře, ale dítě se takovému nebezpečí vystavit může? Jestli jste čítali, co se píše na Facebooku, z toho jde až mráz po zádech," brání žena svého vnuka.

Video ale na sociální síti zveřejnili kluci sami. Může jít jen o chlapeckou nerozvážnost, psycholožka však upozorňuje na důležitý fakt. "Studie ukazují, že týráním zvířat začínali v dětství násilní zločinci," konstatovala psycholožka Darina Hrabovská. Případem už se zabývá policie.