pondělí 20. listopadu 2017

Ota S. má konečně klid, svěřila se sestra. A co ztracená Míša?





Míša Muzikářová je pohřešovaná od ledna. Policie po více než půlročním pátrání případ odložila s tím, že dívku někdo zřejmě zavraždil. Hlavním podezřelým byl od začátku Otakar S., který ale spáchal sebevraždu krátce po jejím zmizení. Otova sestra dala na Facebook fotku, kterou naštvala hodně lidí.


"Konečně" – napsala Irena k fotce, na které je urna a fotografie jejího bratra Otakara S. "Konečně jsme mohli bráchu uložit. Po hooodně dlouhé době," dodala do komentářů. Snímek ale vložila na Facebook do skupiny, která se věnuje pohřešované dívce. Tím si vysloužila kritiku od lidí, kteří případ sledují a kterým osud dívky nebyl nikdy lhostejný. Druhá urna na fotce patří otcovi Oty. "Konečně jsou spolu," dodala Irena.


"Myslím, že to sem nepatří!" zlobí se Pavla. "Obdivuju vaši odvahu a drzost," přidala se ke kritice Věra. "Nemístný pokus o to, jak se zviditelnit," dodává Pavla. "Místo toho, abyste ho jako příbuzní nechali v klidu odpočívat, tak ho sem zas vylepíte, jakoby jste nevěděli, co bude následovat," dodala Klára.



"Je mi děvčata úplně jedno, co si myslíte, jestli se chci zviditelnit nebo co… Pro mou rodinu bylo tohle důležité a vy, co soudíte, aniž byste znali nějaký verdikt policie či soudu, jste mi vážně ukradené.. Nemusíte se na to dívat, můžete si mě zablokovat, když se vám to nelíbí, každý má právo na svůj názor," odpověděla jim Irena.  Některé ženy se však pozůstalé po Otakarovi zastaly.

Otakar byl od začátku pátrání hlavním podezřelým. Byl partnerem Míšiny matky a v minulosti měl údajně obtěžovat jinou nezletilou dívku. Policie ho několikrát vyslýchala, ale bezvýsledně.


Neuběhl však ani měsíc od zmizení školačky a Ota se oběsil v bytě na Plzeňsku. Podle rodiny "neunsel tlak." Přítel Evy M. byl otcem tří dětí. I když přišel o levou ruku, pracoval ve stavebnictví.

Policie Otakara nikdy neusvědčila. "Skutečně jsme odložili případ po ztracené. Nepodařilo se nám zjistit skutečnosti, které by mohly najít podezřelou osobu," řekli vyšetřovatelé na tiskové konferenci v září.

"Vyhodnocením šetření a informací jsme dospěli k závěru, že Michaela nežije a je ukrytá na trase mezi Ústím nad Labem a Plzní. Dále pátráme po vytipovaných lokalitách, především v oblasti Hadačky na Plzeňsku," řekli vyšetřovatelé.

Dvanáctiletá Michaela Patricie Muzikářová zmizela zřejmě 11. ledna ráno na cestě do školy, matka její zmizení ohlásila večer. Dlouhé měsíce ji hledaly desítky policistů.