neděle 24. prosince 2017

Apple má další průšvih. Firma záměrně zpomaluje starší modely iPhonů. A hodlá v tom pokračovat!




Jakmile odezněl jeden problém, hned je tu další. Apple se ještě stále vzpamatovává z kontroverzí, které vyvolal iPhone X, a už má na triku další malér. Tentokrát je společnost je obviňována z toho, že schválně zpomaluje starší modely iPhonů
Na výkony starších iPhonů se zaměřil portál Geekbench, který zjistil, že Applepravděpodobně modely zpomaluje. Zpráva se na internetu začala šířit rychlostí blesku a společnosti tedy nezbylo nic jiného než se k celé záležitosti vyjádřit. O co tedy vlastně jde?


Zpomalování starších iPhonů skutečně Apple přiznal. Firma se však vehementně ohrazuje proti tomu, že by se tímto způsobem pokusila přinutit uživatele ke koupi novějších modelů. Za vše prý můžou baterie, které jsou v některých starších iPhonech velmi slabé, a tak se často stává, že se telefonsám od sebe vypne. A právě ony „zpomalující“ aktualizace tomu mají zabránit.
Apple ve svém prohlášení rovněž uvedl, že ze všeho nejvíc mu jde o to, aby byli uživatelé spokojeni. Po tomto kroku však i ti největší „jablíčkáři“ zuří. Uživatelům nejvíce vadí, že o aktualizacích nebyli informováni, a o tak důležité věci se dozvěděli až z médií.