středa 13. prosince 2017

Lidé z bílé dodávky údajně kradou psy. Viděli jste je?



Zdroj: https://chrudimsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/lide-z-bile-dodavky-udajne-kradou-psy-videli-jste-je-20171211.html

Luže – Facebookem se šíří zpráva o bílé dodávce s červeným znakem, jejíž osádka v našem regionu krade psy. Těžko posoudit, zda jde o fámu nebo pravdu.




Auto bylo naposledy viděno na náměstí v Luži. „Mělo by se jednat o bílou dodávku s nějakým červenočerným logem a snad s pražskou SPZ, což by mohlo odpovídat autu, které se minulý týden pohybovalo na Přeloučsku. Prý dva chlapi naháněli nějakého rezavého většího hafíka s obojkem, který jim však prchnul. Stáli zaparkovaní na náměstí v Luži, z auta se ozýval štěkot psů a drápání na dveře,“ uvedla jedna z diskutujících na Facebooku a přidala popis údajných zlodějů psů.

Jde asi o čtyřicetiletého muže s bradkou, další muž je zhruba pětadvacetiletý tmavší pleti a mladou dívku s blonďatými vlasy s modrým melírem. 

Předsedkyně Unie práv zvířat Diana Šlechtová uvedla, že nejde o smyšlenku. Není na místě situaci zlehčovat,“ zareagovala na některá tvrzení o tom, že jde o ničím nepodloženou fámu. 

Chrudimský odbor Policie ČR však však nemá o bílé dodávce informace, ačkoliv v internetové diskuzi zaznělo, že případ už eviduje. „Žádné oznámení jsme nepřijali,“ uvedl včera policejní tiskový mluvčí Jiří Tesař. 

Už dlouho se hovoří o mafii, která na území republiky krade psy a potom je prodává. Údajně preferuje větší plemena, která se dají využít k utajeným psím zápasům.

Podobně před desítkami let putovala Českem zpráva o černé sanitce, která odebírá lidem orgány a prodává je těm, kteří potřebují transplantaci.