sobota 2. prosince 2017

Muž polil fenku vodou a nechal v -32 stupních venku! Zmrzla na kost




Opravdu krutý trest připravil pro svého pejska majitel z ruského Jakutsku. Na roční fenku vylil vodu a nechal ji venku, kde bylo minus 32 stupňů. Zubožené zvíře našli aktivisté, kteří teď požadují, aby úřady proti majiteli zakročily. Fenku musel veterinář utratit.
V sibiřském Jakutsku panovala zatím nejmrazivější noc v roce, teploty klesly k minus 32 stupňům. Pro krutého majitele ale rozhodně rčení o počasí, kam by ani psa nevyhnal, neplatilo. Píše o tom portál Daily Mail.


Roční fenku pejskař polil vodou a nechal venku v nechráněném pelechu. Doslova promrzlou na kost ji objevili ochránci zvířat. Pejsek ještě žil, ale klepal se zimou a nedokázal se pohnout. Oči měl kalné a rozšířené hrůzou.

Aktivisté fenku odvezli k veterináři, ten už jí ale nedokázal pomoci. Utratil ji, aby ulehčil jejímu trápení. "Ty oči, nikdy na ně nezapomenu. Viděli jste někdy muže, který chtěl žít, ale umíral? Měla stejný pohled, všemu rozuměla, ale nedokázala si to vysvětlit," popsala nejmenovaná ochránkyně.

Nálezci byli tak rozčilení, že spustili petici kvůli trestu pro majitele fenky. Podepsaly ji už desetitisíce lidí, které žádají, aby úřady proti Rusovi zakročily. Aktivisté se obávají, že by něco podobného mohl udělat i svým dětem.

"Jedna věc je, když zemře pes, ale tenhle muž má několik dětí. Dnes nechá u svého domu umřít psa, zítra se to samé může stát jeho potomkům," stojí v petici. Ochránci si stěžují také na pasivitu policie.


Pozor! Video není vhodné pro děti ani lidi citlivé povahy.