neděle 3. prosince 2017

Na Kolínsku se ztratil párek psů. Zoufalá rodina nabízí 100 tisíc!




Už téměř tři týdny pátrají majitelé a dobrovolníci po dvou psech z obce Volárna na Kolínsku. Fenka Lety a pes Argo utekli ze zahrady 11. listopadu. Doposud se je nepodařilo najít. Majitelka už zvýšila odměnu na 100 tisíc korun.
Modrobílý americký stafordširský teriér Argo a zlatobílá fenka utekli rodině paní Kovaříkové 11. listopadu. Majitelka hned prosila o pomoc s pátráním ve facebookových skupinách, kde se sdružují lidé z Kolínska. Dobrovolníci se sešli a prohledávali okolní lesy, bohužel bez úspěchu.


Na stránce, která je pátrání po obou psech věnovaná, se objevila informace o podezřelé bílé dodávce s polskými značkami.

"Celou dobu měl v ruce foťák a čekal, až vypustíme psy, ale měl smůlu. Když jsem začal fotit já, rychle zmizel," napsal chovatel z Ústeckého kraje, který si myslí, že mu psy někdo mohl chtít unést. Dodávka totiž před jeho domem nezastavila poprvé.

Přátelé rodiny majitelky Lety a Arga se bojí, že pejsky mohl postihnout stejný osud. Pejsky mohou kromě chovu chtít na psí zápasy, bojí se chovatelé.


Zoufalí majitelé Arga a Lety už poněkolikáté navýšili odměnu, z původních 5 tisíc korun až na aktuálních 100 tisíc, které nabízejí tomu, kdo jim psy domů přivede.

Ani jeden ze psů neměl obojek. Argo je starý dva roky a je čipovaný. Šestiletá Lety čip nemá. "Oba jsou hodní a nikomu neublíží," píše rodina.

Pokud psy někdo viděl, kontaktujte majitele na čísle 603248270 nebo na emailu kovarikovapetr@seznam.cz