neděle 21. ledna 2018

Ani ČR nemůže jít příkladem. Podívejte se, jak prezidentský konvoj hazarduje na našich silnicích

V reakci na nebezpečný incident s ukrajinským vládním konvojem přinášíme nyní další video, tentokrát přímo z českých silnic.




Ve čtvrtek jsme publikovali článek s videem z Ukrajiny, na kterém policejní vůz předcházející vládnímu konvoji zcela nesmyslné vycestoval do protisměru a ohrozil tak ostatní účastníky provozu. Chybělo málo a mohlo dojít ke kolizi. V lepším případě dvou za sebou jedoucích aut, která se jen těsně minula, v horším pak k čelnímu střetu s policejním vozem.
V diskuzi jste nás zásobovali osobními zkušenostmi z českých i slovenských silnic, načež se mezi příspěvky objevil odkaz na jedno podobné video, tentokrát přímo z tuzemska. Incident se odehrál v květnu předminulého roku na silnici 1/55 z Olomouce na Přerov a znovu to nemuselo skončit šťastně.


Policista na motorce protijedoucímu kamionu naznačuje, aby zpomalil. Následující okamžiky už ale zdravý rozum nepobere. Konvoj sice musel ve svém pruhu objíždět jiný vůz (který se navíc dostatečně uhnul), ale proč všechna auta dokázala projet bezpečně, ale řidič Audi zcela vybočil do protisměru? Těžko říct, jak moc kamera zkresluje, ale zdá se, že mi oběma vozy to bylo o fous...
Od některých uživatelů dostává řidič kamionu vyčiněno, že na pokyn policisty na motorce nezareagoval dostatečně efektivně. Pro ně má ale jednoduchou odpověď: čtyřicetitunový kamion na třiceti metrech prostě nezastaví. Naštěstí se ani tentokrát nikomu nic nestalo.