úterý 23. ledna 2018

Děti po celém světě smutní! Zemřel Tinky Winky z Teletubbies





Zemřel herec, který v populárním seriálu Teletubbies ztvárnil postavu Tinky Winky. Simon Shelton Barnes byl otcem tří dětí, tento svět opustil v pouhých 52 letech.
Barevné postavičky Teletubbies znalo na přelomu století snad každé dítě. Fialového Tinky Winkyho ztvárnili tři herci. Poslední z nich, Simon Shelton Barnes teď ve věku 52 let zemřel. Informoval o tom portál Daily Mail.


Barnes byl nadaným tanečníkem, studoval balet a choreografii. Než přijal roli dětského hrdiny, dlouho váhal. "Bylo to riskantní, ale nakonec se to určitě vyplatilo. Dostávali jsme hodně dopisů od dětí od dospělých, byli jsme jako Beatles nebo Take That," vtipkoval Barnes před lety.

Tinky Winky byl považován za kontroverzní postavu. Někteří lidé spekulovali, jestli není homosexuál, protože stále nosil červenou kabelku a občas oblékl i baletní sukni. "Pořád se mě někdo ptal, jestli není Tinky Winky gay. Mají mu ale být tři roky, takže to byla směšná otázka," poznamenal Barnes.


O smrti svého strýce informovala herečka Emily Attacková na instagramu. "Můj úžasný strýček Simon Barnes náhle odešel. Byl to ten nejmilejší a nejtalentovanější člověk, kterého jsem kdy potkala. Všichni, kdo ho znali, ho milovali - a navždy budou," napsala herečka k Barnesově fotografii.






Teletubbies je televizní seriál BBC pro nejmenší děti. Vznikal mezi lety 1997 a 2001, kdy bylo natočeno 365 dílů. Hlavní postavy jsou čtyři - kromě Tinky Winkyho k nim patří Dipsy, Laa Laa a Po.