úterý 2. ledna 2018

Rozvedl se se svou ženou, protože chtěl mladší a hezčí. O rok později ale dostal obrovskou lekci...




Nevíme s jistotou jestli je příběh tohoto muže skutečný, ovšem na jeho konci nám dáte za pravdu, že je až příliš reálný. Čím dál tím více manželství se rozvádí a je to pravděpodobně kvůli tomu, že lidé nerozumí skutečnému významu bezpodmínečné lásky a berou se pro mnoho jiných důvodů, ovšem i pro ty nesprávné.
„Muži by se neměli ženit jen proto, že jsou zamilovaní anebo proto, že je jejich přítelkyně sexuálně přitahuje. Muž by se měl oženit, protože miluje každý její centimetr a nedokáže si svůj život ani na vteřinu bez ní představit.


Ožeňte se, když je to zároveň i vaše nejlepší kamarádka, kterou milujete v dnech špatných i dobrých, když je nemocná anebo když pár kilo přibere. Pamatujte totiž na to, že láska se skrývá uvnitř nás, nikoliv venku. Já jsem svou vlastní ženu opustil kvůli někomu mladšímu a dnes je tomu přesně rok a já konečně vidím to, co jsem neviděl. Byl jsem povrchní člověk, který neviděl skutečnou hodnotu věcí.

Předtím jsem ve své ženě neviděl to, co jsem vidět měl. Viděl jsem jen to, že již nevypadá tak, jako dřív, že se o sebe nestará, tak jako dřív ale nedošlo mi, že moje žena obstarává celou domácnost a ještě k tomu chodí práce a stará se o naše děti.


Když jsem si ji však nyní po roce prohlédl, najednou jsem uviděl naprosto jinou ženu, která zhubla a začala se o sebe mnohem více starat. A já v ní znovu uviděl tu ženu, do které jsem se jako kluk zamiloval.
Uvědomil jsem si, že za její zanedbaný vzhled jsem z velké části mohl já, který jí s ničím nepomohl. Máme společně dvě děti, o jejichž péči se nyní střídáme, což jí dává mnohem více času, který může věnovat sama sobě.


Celou tu dobu, když jsme byli manželé, se o mě a naše děti starala a dávala nám vše, co jen mohla. Skutečně milovala mě i naše krásné děti a já se jí takto odvděčil. Ztratil jsem lásku svého života navždy, protože jsem byl hlupák a neviděl to, na čem opravdu záleží. Jak se říká – člověk neví, co má, dokud to neztratí.“
Souhlasíte se slovy tohoto muže? Podělte se s námi o názory v komentářích níže!