úterý 18. září 2018

V nemocnici záhadně zemřelo 12 miminek. Schovávali je v krabicích






Otřesný případ řeší guvernér Nairobi, hlavního města Keni. V místní nemocnici personál ukrýval mrtvá těla miminek do plastových pytlů a krabic, ty pak shromažďovali v jedné místnosti. Guvernér okamžitě zahájil vyšetřování.



Mike Sonko, guvernér hlavního města Nairobi v Keni, obdržel v pondělí informaci o neprofesionálním chování pracovníků místní nemocnice Pumwani Maternity. Guvernér se rozhodl nemocnici navštívit a o všem se ujistit sám. Během jeho nečekaného příchodu do nemocnice objevil 12 těl miminek, které byly schované v plastových pytlích a krabicích v jedné z místností, uvedl americký deník CNN.







"Během improvizované návštěvy jsem objevil 12 těl kojenců, které záhadně v nemocnici zemřeli a jejich těla byla ukrytá v krabicích a papírových pytlích uvnitř místnosti," zveřejnilo CNN prohlášení guvernéra.

Guvernér se personálu vyptával, kdy děti zemřely. Bylo mu řečeno, že od pátku minulého týdne zemřelo pouze jedno. Guvernérovi však bylo řečeno, že umřelo celkem šest miminek a proto nařídil, aby zaměstnanci otevřeli krabice i plastové pytle. Celkem se v nich opravdu ukrývalo 12 tělíček.







Zatím není jasné, proč miminka zemřela nebo co se stalo jejich matkám. Guvernér po incidentu odvolal několik nemocničních úředníků, včetně lékaře, který je z incidentu obviněn, inspektora a správce.