úterý 18. září 2018

10 nelegálních věcí, které děláme každý den







Je zde mnoho věcí, které děláme každý den, a jsou nelegální.  Někteří z nás nemají ani tušení o těchto zákonech; někteří o nich vědí, ale nevěří, že budou někdy chyceni.
Rozhodli jsme se proto otevřít vám oči. Možná se teď změní i způsob, jakým se chováte.

10. Stahování z Torrentu

Pokud stahujete filmy a další věci z Torrentu, porušujete zákon. Nebuďte překvapeni! Nemůžeme totiž vidět premiéry filmů,  bez toho, aniž bychom za ně nezaplatili.




9. Připojení se na veřejnou síť Wi-Fi

Je nelegální připojit se na Wi-Fi bez oprávnění, protože to znamená, že si někdo za tyto služby platí ale vy ne. Někteří lidé byli dokonce za užívání veřejné Wi-Fi zatčeni.




8. Prodávat na Aukro/Bazoš apod. bez přiznání svého příjmu

Mnoho lidí má zkušenosti s prodejem něčeho online, ale kolik z nás skutečně přihlásilo tyto příjmy daňovému úřadu? Mnoho ne, že?




7. Používání falešného jména online

POUZE SKUTEČNÁ JMÉNA!
Lidé si občas vytvoří falešné jméno anebo použije chybné jméno, což je nelegální. Falšování vašeho jména vás může také dostat do vězení.




6. Streamovat televizní seriály

NEMŮŽETE JEN TAK STREAMOVAT ONLINE!
Určitě jste vysílali svou oblíbenou sérii online, aniž byste přemýšleli o zákonech, které vám to zakazují.




5. Jíst v obchodě před tím, než zaplatíte

Někteří z nás zkouší jídlo, například ovoce před tím, než za něj zaplatí. Pokud to uděláte v obchodě, můžete se dostat do maléru, jestliže si vás někdo všimne.





4. Užití obsahu chráněného autorskými právy

Možná používáte obrázky dostupné na internetu. Pro vaši informaci však většina obrázků podléhá autorským právům. Je proto zakázáno používat tyto obrázky kdekoli.




3. Textování během řízení

Je zakázáno esemeskovat během řízení, protože tak můžete způsobit dopravní nehodu. I když můžete být velmi zkušeným řidičem, bylo by lepší, abyste tak nečinili. Je to totiž velmi nebezpečné a nelegální.






2. Sdílet hesla

Mnoho lidí sdílí svá hesla s předplacenými službami. Je to ovšem nelegální. Ale také obtížné regulovat.




1. Používaní sociálních sítí, pokud nemáte dostatečný věk

Jestliže vám je méně než 13 let, neměli byste podle zákona používat sociální sítě. Některé sítě vyžadují, abyste byli starší. Kupříkladu, pokud je vám méně něž 16 let, nesmíte správně užívat WhatsApp.