pondělí 17. června 2019

Kouzelník zmizel před zraky publika a při předváděném triku nejspíše zemřel






Iluzionista z Indie se nechal důkladně spoutat a pak jej jeřáb ponořil do řeky Gangy. Místo toho, aby se rychle osvobodil, vůbec nevyplaval a je pohřešován. Oznámila to místní policie. Čtyřicetiletý Lahiri, známý pod jménem kouzelník Mandrake, se o trik pokusil před zraky diváků, novinářů i policistů, kteří jej sledovali ze břehu. Jenže čtyřicetiletý kouzelník se už nevynořil. Úřady zahájily pátrání, to však dosud zůstává marné. „Stále ho hledáme,“ řekl agentuře AFP jeden z příbuzných.



Před samotným ponorem Lahiri vysvětloval, že před 21 lety na stejném místě zvládl stejný trik v daleko složitější verzi. „Byl jsem svázaný ve skleněné kleci, kterou hodili do vody z mostu. Trvalo mi 29 vteřin, než jsem se dostal ven,“ řekl. Lahiri se také v roce 2013 pokusil uniknout ze skleněné klece, ale napadl jej rozzuřený dav poté, co si povšiml dvířek v kleci.




Připustil, že tentokráte bude těžší uspět. „Jestli se dokážu osvobodit, bude to kouzelné. Jestli ne, tak to dopadne tragicky,“ řekl. Šance na jeho záchranu jsou dle slov policie téměř nulové.