pondělí 17. června 2019

Matka youtuberka měla stamiliony zhlédnutí. Mučila kvůli videím děti







Youtuberka Machelle Hobsonová čelí obrovskému skandálu. Podle policie brutálním způsobem týrala svých sedm adoptovaných dětí. Děti nutila účinkovat v jejích videích, ve kterých hrály superhrdiny. Za nesplněné požadavky následně přicházely kruté tresty, děti měla trýznit hladem i žízní, zamykat je do skříně a pálit pepřovým sprejem na genitáliích.



Autorka videí s několikamilionovými zhlédnutími byla newyorskou policií obviněna, že měla velmi krutým způsobem týrat své adoptované děti. S dětmi natáčela krátké scénky, ve kterých vystupovaly jako superhrdinové. Děti byly trestány, pokud odmítaly ve videích účinkovat nebo se matce nelíbilo jejich hraní, například si nepamatovaly své repliky. Hobsonová je také podle CNN kvůli natáčení videí neposílala do školy.



"V šatní skříni jsem byl několik dní, neměl jsem žádné jídlo a nemohl jsem jít na záchod," svěřil se jeden z chlapců . "Pepřovým sprejem mě matka stříkala po celém těle. Denně jsem dostával výprasky, musel jsem se koupat v ledové vodě nebo stát v koutě několik hodiny," vypovědělo další z dětí.



Všechny děti uvedly, že je matka bila páskem a kartáčem. Jeden chlapec uvedl, že jej matka trýznila v oblasti genitálií, další dívka pak uvedla, že jí matka měla trestat stříkáním pepřového spreje na intimní místa. "Bolelo to dalších pět dní," řekla policii. Pepřové spreje byly při následné domovní prohlídce skutečně nalezeny.











Týrání policii nahlásila youtuberčina vlastní dospělá dcera. Další dva vlastní synové prý o týrání věděli, ale nenahlásili. Při následné kontrole objevili sociální pracovníci jedno dítě v šatní skříni, na sobě mělo pouze plenu, jinak bylo nahé. Další děti byly podle pracovníků podvyživené, měly bledou pleť a kruhy pod očima a říkaly, že mají žízeň a hlad.



Server Youtube následně všechna videa Hobsonové smazal. Hobsonová svou vinu popírá. K soudu přijela na vozíku a moc toho neřekla. Přiznala pouze menší výprask, který děti měly dostávat, když zlobily. Týrání ale popřela. Hobsonová i nadále zůstává ve vazbě. Hrozí jí víc než 50 let za mřížemi